ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολεμικές ιαχές της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο: Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντά μας

1 min read

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία συνεδρίασε την Πέμπτη για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στα εθνικά ζητήματα. 

Στην συνεδρίαση που είχε διάρκεια περίπου πέντε ώρες υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βασικό θέμα της ήταν η εφαρμογή του οδικού χάρτη για την αποστρατικοποίηση του Ιντλίμπ της Συρίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσία.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το τέλος του Συμβουλίου αναφέρετε και στις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Στα πλαίσια αυτά επαναλήφθηκε πως: «στις  προσπάθειες που θα πλήττουν τα συμφέροντα  και τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου αλλά και της Τουρκίας, η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτά, κάνοντας χρήση όλων των  μέσων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο παρασχέθηκε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα αυτό το Συμβούλιο επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας ενάντια σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τα οφέλη των Τ/Κ και της Τουρκίας».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση