ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πολεμικές» δηλώσεις από Ακάρ: «Η Ελλάδα να ξεχάσει προβοκάτσιες και NAVTEX στο Αιγαίο – Δεν θα της το επιτρέψουμε»!

1 min read

Βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε ένα νέο παραλήρημα κατηγορώντας τη χώρα μας ότι οργανώνει προβοκάτσιες στο Αιγαίο, δημοσιεύει άκυρες NAVTEX και ότι όλες αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό, καθώς η Τουρκία, όπως είπε δεν θα επιτρέψει να «παραβιαστούν τα δικαιώματά της» στο Αιγαίο, που ο Ακάρ θεωρεί μάλλον τουρκικό.

  • Επιλέγοντας να μιλήσει σε  αξιωματικούς που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στην Λιβύη, όχι τυχαία βέβαια, ο Ακάρ κατηγόρησε τη χώρα μας πως «προκαλεί» στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραβίαση των «δικαιωμάτων» της στην περιοχή.

«Δυστυχώς από την πλευρά της Ελλάδας συνεχώς υπάρχουν προκλήσεις, κλιμάκωση των κρίσεων, ασέβεια προς το διεθνές δίκαιο και ρητορική απειλών. Εμείς από την άλλη πλευρά δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας, υπό κανένα τρόπο, όσες προβοκάτσιες κι αν θέλετε να κάνετε και όσες NAVTEX και αν δημοσιεύσετε», δήλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος βέβαια δεν παρέλειψε να ταχθεί υπέρ της “ειρήνης και του διαλόγου” με τη χώρα μας!

Στη συνέχεια  ωστόσο επανέλαβε τις απειλές κατά της Ελλάδας.

Ο ίδιος ζήτησε από ΕΕ και ΗΠΑ να μη γίνονται μέρος των ελληνοτουρκικών διαφορών.

  • Δήλωσε συγκεκριμένα ο Ακάρ: «Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο, αυτό είναι το σημαντικό. Αλλά αν απέναντι στον διάλογο, στα δίκαια και τα δικαιώματά μας υπάρχει μία αδιαφορία και υπάρχει μία επίθεση απέναντι σε αυτά, τότε επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε άκρως αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε (…) Στις τρίτες χώρες τους λέμε πως δεν πρέπει με κανένα τρόπο τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, να συζητούνται ως προβλήματα με την Ευρώπη, με την ΕΕ και με την Αμερική».
  • Όσον αφορά το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επανέλαβε τη σταθερή θέση της Άγκυρας και του ψευδοκράτους, για ένα «τουρκικό κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος» στην Κύπρο. «Άλλη λύση δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε.
Πηγή  pronews

Δημοσίευση στα Social Media