ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποιοι θα πάρουν το φετινό κοινωνικό μέρισμα

1 min read

Υπερπλεόνασμα 4,3% του ΑΕΠ βλέπει η Standard and Poor’s για τον φετινό προϋπολογισμό. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της η κυβέρνηση μπορεί να «μοιράσει» έως και πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι «δικαιούχοι».

Τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής η Standard and Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα.

Η αναβάθμιση ήταν αναμενόμενη από την αγορά αλλά έκρυβε μια έκπληξη: την εκτίμηση ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4,3% του ΑΕΠ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο συγκεκριμένη πρόβλεψη για τόσο μεγάλη υπέρβαση του φετινού στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα παρ’ ότι είναι κοινό μυστικό πως και φέτος θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου με την κυβέρνηση να έχει εξαγγείλει δια στόματος Πρωθυπουργού ενίσχυση των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων.

Εάν οι προβλέψεις της S&P επιβεβαιωθούν στην πράξη αυτό σημαίνει πως τον ερχόμενο Δεκέμβριο η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να διανείμει υπερπλεόνασμα πάνω από 1 δισ. ευρώ, αφήνοντας και ένα μαξιλάρι ασφαλείας σε σχέση με το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.