Ποιοι προλαβαίνουν να βγουν στη σύνταξη με «μπόνους» την προσωπική διαφορά

Newskamatero

Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων μπορούν να κερδίσουν 30 έως 180 ευρώ το μήνα για πάντα εφόσον υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2018

Τελευταία ευκαιρία για «μπόνους» προσωπικής διαφοράς έχουν 4 κατηγορίες ασφαλισμένων αν υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2018.

Το όφελος από μια αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2018 κυμαίνεται από 30 έως 180 ευρώ το μήνα.

Αν η αίτηση υποβληθεί το 2018 το έξτρα ποσό θα συνοδεύει τον συνταξιούχο για πάντα. Αν ο ίδιος ασφαλισμένος υποβάλλει την αίτησή του εντός του 2019 χάνει το επιπλέον ποσό της προσωπικής διαφοράς και θα λάβει την σύνταξή του όπως προκύπτει από τον υπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016).

Το «μπόνους» αυτό δίνεται επειδή η σύνταξη υπολείπεται πάνω από 20% από την προσδοκώμενη σύνταξη με βάση τον παλαιό τρόπο υπολογισμού. Όσοι αποχωρήσουν φέτος θα λάβουν το 25% αυτής της διαφοράς για πάντα.

Στους ασφαλισμένους που μπορούν να κερδίσουν ένα τμήμα προσωπικής  περιλαμβάνονται ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων του πρώην ΤΕΒΕ και ταμείων ελευθέρων επαγγελματιών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Δευτέρα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο, Δευτέρα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα και στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες […]