ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποιοι είναι οι 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια -Ο Γερμανός λογιστής και το νέο αίμα των «μπαχαλάκηδων»

1 min read

Ενας 27χρονος λογιστής και ένας 22χρονος φοιτητής από τη Γερμανία είναι ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια, στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οπως φαίνεται, ήρθαν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να μετάσχουν στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια, καθώς δεν έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Από τους 13, μόνο ένας ανήλικος έχει προσαχθεί ξανά για επεισόδια, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να μιλούν για «νέο αίμα» μπαχαλάκηδων.

Συνολικά, από τους 13 που συνελήφθησαν οι 11 είναι Ελληνες και 2 Γερμανοί, ενώ πρόκειται για 12 άνδρες και μία 18χρονη Ελληνίδα, ενώ οι εννέα είναι ενήλικοι και τέσσερις ανήλικοι.

Από τις 63 προσαγωγές που έγιναν, οι 45 είναι Έλληνες (28 ενήλικοι και 17 ανήλικοι) και οι 9 αλλοδαποί (6 ενήλικοι και 3 ανήλικοι). Από τους αλλοδαπούς προσαχθέντες οι 3 είναι Ισπανοί, 2 Ιταλοί, 2 Αλβανοί, 1 Πολωνός και 1 Ρουμάνος. Σημειώνεται ότι στις 5 Δεκεμβρίου είχε συλληφθεί ζευγάρι Γερμανών που μετέφεραν στα Εξάρχεια τρία 5λιτρα μπιτόνια βενζίνης, που προμηθεύτηκαν από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λ. Αλεξάνδρας. Η γυναίκα συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ο άνδρας γιατί δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως προσήχθησαν 181 άτομα και συνελήφθησαν 30 κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και πορειών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κρήτη και Ρόδο.

Την Παρασκευή η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα σε βάρος των 13 ατόμων που συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: εμπρησμό, εκρήξεις, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών, κατοχή εκρηκτικών υλών, οπλοφορία και αντίσταση κατά της Αρχής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.