Τε. Σεπ 23rd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποιοι δεν μπορούν να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση οφειλών

1 min read

«Η μόνη περίπτωση που δεν μπορούν να ενταχθούν κάποιοι είναι εκείνοι που δεν έχουν δραστηριότητα», επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6

 

Ο Αναστάσιος Πετρόπουλος έκανε λόγο για ευρεία δυνατότητα ένταξης στη νέα ρύθμιση οφειλών, που αναφέρεται σε εγκύκλιο που θα αναρτηθεί αύριο Δευτέρα στη Διαύγεια.

«Είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε αυτές τις ρυθμίσεις. Ήρθε η στιγμή που ολοκληρώσαμε τις σχετικές εργασίες. Δεν ήταν κάτι απλό διότι έπρεπε να πάρουμε υπόψη μας τις καλύτερες δυνατές εκδοχές, προκειμένου να υπαχθούν οι περισσότεροι σε αυτή τη ρύθμιση.

Είναι ευρεία η δυνατότητα ένταξης. Η μόνη περίπτωση που δεν μπορούν να ενταχθούν κάποιοι είναι εκείνοι που δεν έχουν δραστηριότητα. Δηλαδή καθένας που έχει μια δραστηριότητα, ειδικά με την πλατφόρμα μέχρι 50.000 ευρώ, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να υπαχθεί. Για πάνω από τις 50.000 ευρώ επίσης δίνεται η δυνατότητα περικοπής ακόμα και του κεφαλαίου αν υπάρξει δυνατότητα να ανταποκρίνεται κάποιος με βάση τα έσοδα που διαμορφώνονται», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Η επόμενη εγκύκλιος, που θα εκδοθεί πολύ σύντομα, θα είναι γι’ αυτούς με πάνω από 50.000 ευρώ, διότι εκεί υπάρχει και δυνατότητα περικοπής και του κεφαλαίου με 120 δόσεις. Αυτή τη στιγμή είναι μέχρι 50.000 που περικόπτεται αυτομάτως το 85% των τόκων, των προσαυξήσεων και των προστίμων, μπορεί να ενταχθεί και κάποιος που έχει πρόστιμα που πάνε στην κοινωνική ασφάλιση, να εντάξει και αυτές τις οφειλές. Εκεί δεν έχουμε τη δυνατότητα περικοπής γιατί το πρόστιμο είναι από μόνο που ανεπίδεκτο εκπτώσεων αλλά δίνει τη δυνατότητα μέχρι αυτό το ποσό, μέχρι 120 δόσεις, να το εντάξει κάποιος οφειλέτης διατηρώντας το δικαίωμά του να προσφεύγει στα δικαστήρια για την απαλλαγή του.

Θα αναρτηθεί τη Δευτέρα στη Διαύγεια η εγκύκλιος για τους μέχρι 50.000 ευρώ, εκεί συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι που έχουν 3.000 ευρώ που πάνε με 36 δόσεις, μέχρι 50.000 ευρώ που είναι 120 δόσεις».

aftodioikisi.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.