ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποιο ήταν το πρώτο μήνυμα της Κάρλα Μπρούνι για τον Σαρκοζί μετά την καταδίκη του

1 min read

Γαλλικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχο για υπόθεση διαφθοράς τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. 

Καταδικάστηκε σχετικά με την υπόθεση Bygmalion που αφορούσε τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2012, τις οποίες έχασε με αντίπαλο τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.

Η ποινή του είναι τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο με αναστολή. Ο ίδιος, απευθυνόμενος ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε διέπραξε το παραμικρό έγκλημα διαφθοράς». Το κατηγορητήριο κατά του Σαρκοζί βάσει ποινικού κώδικα προβλέπει ποινές κάθειρξης 10 ετών, αλλά και χρηματικό πρόστιμο, το οποίο στη συγκεκριμένη υπόθεση φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Η ίδια ποινή με τον Σαρκοζί επιβλήθηκε και στους συγκατηγορούμενούς του, το δικηγόρο Τιερί Χέρτζογκ και το δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ.

Λίγο μετά την απόφανση του δικαστηρίου, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία, εκφράζοντας δημόσια τη στήριξή της προς τον σύζυγό της. Συγκεκριμένα, το μοντέλο έγραψε «τι αδυσώπητος παραλογισμός αγάπη μου Νικολά Σαρκοζί, η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα βγει στο φως», με hashtag δικαιοσύνη.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σήμερα σε τριετή φυλάκιση -το ένα έτος χωρίς αναστολή- για τις κατηγορίες της διαφθοράς και της αθέμιτης άσκησης επιρροής, ανακοίνωσε η δικηγόρος του, Ζακλίν Λαφόντ.

Μετά την ανακοίνωση αυτής της «εξαιρετικά σκληρής» και «παντελώς αβάσιμης και αδικαιολόγητης» απόφασης, ο Σαρκοζί «είναι ήρεμος αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει» για να αποδείξει την αθωότητά του, είπε η δικηγόρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.