ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποιο εμπάργκο; Η Τουρκία ανεφοδιάζει κανονικά τους φιλότουρκους ισλαμιστές της Τρίπολης μέσω Αιγαίου και Κρητικού!

1 min read

Η επιχείρηση «IRINI» της ΕΕ υποτίθεται ότι θα σταματούσε των ανεφοδιασμών των ισλαμιστών του Φαγέτ αλ-Σαράτζ από την Τουρκία, κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει.

Χθες οι ισλαμιστές πολιτοφύλακες της φιλότουρκης κυβέρνησης της Τρίπολης στην Λιβύη εξαπέλυσαν μία επίθεση και κατέλαβαν τις 2 στρατηγικές πόλεις στα βόρειο-δυτικά της Λιβύης Σομπράθα και Σορμάν, υποβοηθούμενοι από τουρκικά drones.

Μάλιστα μετά την κατάληψη των πόλεων επιδόθηκαν σε μαζικές εκτελέσεις και αγριότητες.

Αυτή η αντεπίθεση ήρθε σε μία στιγμή που φαίνεται πως η Τρίπολη ήταν στριμωγμένη για τα καλά από την επέλαση των στρατευμάτων του Χαλίφα Χαφτάρ, η οποία πάντως συνεχίζεται στο κύριο μέτωπο της πρωτεύουσας.

Παρόλα αυτά για άλλη μία φορά η τουρκική στρατιωτική βοήθεια η οποία συνεχίζει να καταφθάνει σωρηδόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση τους.

Σύμφωνα με πηγές του LNA  ο ανεφοδιασμός της Τρίπολης από τους Τούρκους συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα τα πλοία όπως βλέπουμε και στον χάρτη περνούν σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Μάλιστα υπήρξαν καταγγελίες από τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό πως ιταλικό πολεμικό πλοίο βομβάρδισε τις θέσεις του κοντά στην Τρίπολη!

Και το ερώτημα παραμένει που είναι το εμπάργκο με την επιχείρηση «Ειρήνη» που υποτίθεται θα επέβαλλε η ΕΕ και θα απέτρεπε τους Τούρκους από το να ενισχύουν την βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα κυβέρνηση-μαριονέτα του αλ Σαράτζ;

Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να πάρει χιλιάδες μετανάστες στην Κρήτη προερχόμενους από τη Λιβύη( ανάμεσα στους οποίους πολύ πιθανόν να είναι και μέλη των Σύρων μισθοφόρων της Άγκυρας) και ως αντάλαγμα ο LNA του στρατάρχη Χαφτάρ όχι μόνο δεν βοηθιέται αλλά επιπλέον βομβαρδίζεται(!) από αυτούς που υποτίθεται επιτηρούν το εμπάργκο; 

Δημοσίευση στα Social Media