ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή στον τράπερ για την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό

1 min read

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον γνωστό τράπερ, για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής σε καφετέρια στον Κολωνό, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της νεανικής ηλικίας. 

Ίδια ποινή «εισέπραξε» ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του, ενώ ποινή φυλάκισης 36 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε και την αρχική αντιδικία με το θύμα, ενώ αθώος κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σωματική βλάβη από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία αν και ο εισαγγελεας είχε προτείνει την μετατροπή της κατηγορίας προς το ελαφρύτερο, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτό από το δικαστήριο.

«Δεν προέκυψε το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης. Δεν προέκυψε κίνδυνος ζωής του παθόντος, ούτε σοβαρός ακρωτηριασμός, ούτε εμποδίστηκε σημαντικά και για μεγάλο διάστημα η καθημερινότητα του» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σωματική βλάβη, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά και το ελαφρυντικό της νεαρής ηλικίας για τρεις από τους κατηγορουμένους, ενώ ζήτησε και την απαλλαγή του ενός εκ των τεσσάρων.

Στην απολογία του ο τραπερ υποστήριξε ότι «το θύμα ήταν εριστικό και προκλητικό πάντα. Ο Χ. ήταν αναστατωμένος με το θύμα, το οποιο πέρασε από το σημείο που βρισκόμασταν και έκανε χειρονομίες προς σε εμάς. Αναστατωθήκαμε μεταξύ μας και είπαμε να πάμε στο μαγαζί που δουλεύει για να συζητήσουμε. Βγαίνουμε από το αμάξι, ο παθών ήταν απ έξω και άρχισε να μας βρίζει. Ο Χ. τον ακολούθησε στο μαγαζί. Το θύμα έκανε συνεχώς μια κίνηση ότι θα βγάλει μαχαίρι από την τσέπη. Πήραμε τις πεταλούδες από το αμάξι και τις κρατούσαμε στο χέρι. Ανέβηκε η ένταση, προσπάθησα να τους χωρίσω και πάνω στο μπουλούκι έγινε ότι έγινε» είπε ο τράπερ.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι είχε αδρεναλίνη και ήταν θολωμένος. «Είδα το θύμα να τρέχει προς το μέρος μας με μαχαίρι και να μας λέει «θα πεθάνετε». Βγήκε έξω το θύμα και πέτυχε τον Β. κάτω από το στήθος».

Πρόεδρος: Πήγατε να τους χωρίσετε με τα μαχαίρια στο χέρι;
Τράπερ: Ναι δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή.
Πρόεδρος: Πήρατε μαχαίρια για να τους χωρίσετε;
Τράπερ: Πήγαμε όταν έκανε την κίνηση αυτή.
Πρόεδρος: Ναι, αλλά δεν έβγαλε τίποτα.
Τράπερ: Εγώ σας λέω πως σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι.
Πρόεδρος: Ναι αλλά το χρησιμοποιήσατε;
Τράπερ: Πάνω στο πέρα δώθε.
Πρόεδρος: Μαχαιρώσατε;
Τράπερ: Δεν το θυμάμαι. Λογικά όχι, αλλά μάλλον έγινε. Δεν είχα πρόθεση.

«Δε θέλω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να τελειώνουμε. Έχω ζητήσει από μεσιτικό γραφείο να μου βρει σπίτι για να αλλάξω γειτονιά να μείνω μακριά από αυτά τα πράγματα» είπε κλείνοντας την απολογία του.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο διανομέας που δέχτηκε έξι μαχαιριές από τον τράπερ και την παρέα του.

Όπως εξήγησε, ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων τον κατηγορούσε πως τον έβρισε πριν από ένα μήνα, ισχυρισμός που κατά το θύμα δεν ήταν αληθής.

«Ήρθε έξω από το μαγαζί και με φώναξε να βγω έξω. Εγώ εκεί αντίκρισα τρια άτομα μεταξύ των οποίων και ο τράπερ, με ένα μαχαίρι στο χέρι. Μπαίνω μέσα στο μαγαζί και έρχονται από πίσω μου. Με κρατάει ο Χ. και ο Π. με τον τράπερ με μαχαίρωσαν από πίσω στα πόδια, μηρό, μπράτσο, είχα αιμορραγία. Έτρεξα φοβούμενος για τη ζωή μου. Φύγανε τρέχοντας πιο πάνω δεν προλάβαιναν να μπουν στο αμάξι» περιέγραψε το θύμα της επίθεσης, συμπληρώνοντας ότι αν δεν άρπαζε κι εκείνος ένα κουζινομάχαιρο «θα συνέχιζαν να με μαχαιρώνουν ακόμα… Πιστεύω ότι είχαν πρόθεση να με τραυματίσουν, ήρθαν να με «σφάξουν» χωρίς κανένα λόγο. Με απειλούσαν ότι θα τα ξαναπούμε. Τους φαινόταν αστείο. Ο Χ. μου είπε ότι θα με πυροβολήσει κιόλας και θα τα ξαναπούμε» ανέφερε το θύμα και συνέχισε «τα πρώτα χτυπήματα ήταν στα πόδια αλλά ένα με βρήκε στο νεφρό. Στο νεφρό ήταν στοχευμένο, στην καρδιά δεν ήταν διότι είμασταν κάτω και παλεύαμε. Στην πάλη ρίχνανε όπου πάει. Είναι ομάδα, έτσι λειτουργούν αυτοί, το έχουν κάνει ξανά, απλά δεν υπήρχαν μάρτυρες, εγώ είμαι τυχερός διότι έγινε στο μαγαζί».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.