Ποιες νέες μητέρες θα πάρουν επίδομα και Ποια είναι τα κριτήρια

Newskamatero

Σχεδόν όλες οι νέες μητέρες θα παίρνουν από την Πρωτοχρονιά το επίδομα των 2000 ευρω για κάθε παιδί που θα φέρνουν στον κόσμο. Μιλώντας αποκλειστικά στο Star και την Κατερίνα Τσαμούρη, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξηγεί ποιοι και πότε θα πάρουν τα χρήματα. 

Το επίδομα των 2.000ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται θα δίνεται από 01.01.20 και όπως  διευκρίνισε η υφυπουργός Εργασίας πρόκειται για επίδομα που στοχεύει στη λύση του δημογραφικού προβλήματος κι όχι για ένα προνοιακό επίδομα. 

«Γι’ αυτό δεν χρησιμοποιούμε τα κριτήρια που χρησιμοποιούμε για όλα τα άλλα προνοιακά,  δηλαδή τα πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, για να ενταχθεί κάποιος» επισημαίνει η κ. Μ Μιχαηλίδου.  

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας , το οποίο επιδεινώθηκε στην κρίση. Το 2018 οι γεννήσεις στη χώρα μας έφτασαν μόλις τις 87.000, δηλαδή 34.00 λιγότερες από τους θανάτους. Τα μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών κρίθηκαν αναγκαία από την κυβέρνηση.  

Διαβάστε περισσότερα: star.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το πρώτο τουρκικό κομβόι στα σύνορα με Συρία - Οι Κούρδοι ζητούν βοήθεια από Μόσχα & Δαμασκό

Μεγάλο κομβόι με μεταφορείς αρμάτων μάχης που μετέφεραν μία ίλη αρμάτων μάχης Μ60Τ με ενσωματωμένο ενεργό αντιπυραυλικό σύστημα, ΤΟΜΑ AIFV με πυροβόλο των 25 χλστ., TOΜΠ Cobra, αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ110Α3 και φορτηγά οχήματα έμφορτα με προσωπικό, προωθούνται αυτή την στιγμή στο Ακτσακαλέ, στα σύνορα με Συρία, ανατολικά του Ευφράτη, σύμφωνα […]