ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποιες επιχειρήσεις θα μπορούν να πάρουν μικροδάνειο έως 25.000 ευρώ

1 min read

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ήδη ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και σύντομα θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο για την παροχή μικροδανείων μέχρι 25.000 ευρώ σε μικρομεσαίους.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας πως «ευελπιστούμε ότι θα έχει διακομματική αποδοχή».

Ο ίδιος αναφέρει, ότι «οι μικροπιστώσεις αποτελούν βασικό πυλώνα του σχεδίου για την Αναπτυξιακή Στρατηγική».

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας σημειώνονται τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψαν τις μικροχρηματοδοτήσεις με καθυστέρηση 20ετίας. Εάν ο πρόεδρος της ΝΔ και το επιτελείο του έκαναν τον κόπο να μιλήσουν με κοινωνικούς εταίρους και ανθρώπους της αγοράς στο χώρο των χρηματοδοτήσεων, θα μάθαιναν πως το υπουργείο Οικονομίας εδώ και ένα χρόνο περίπου συμβουλεύτηκε οικονομικούς φορείς (εγχώριους και διεθνείς) που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, προχώρησε στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για την ανάπτυξη των μικροχρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα, πάνω στα πετυχημένα πρότυπα άλλων χωρών όπως η Γαλλία και η Ιταλία, και οι υπηρεσίες του υπουργείου συντάσσουν ήδη σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα δοθεί σε διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες.

Η ανάπτυξη του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων στη χώρα μας περιλαμβάνεται και στην Αναπτυξιακή Στρατηγική που εκπόνησε η κυβέρνηση και την οποία παρουσίασε με επιτυχία στους θεσμούς πριν από μερικές μέρες.

Εδώ και μια 20ετία οι μικροχρηματοδοτήσεις δίνουν ευκαιρίες σε εκατομμύρια νέους επιχειρηματίες, κοινωνικές επιχειρήσεις κ.α. σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα διεθνώς δοκιμασμένο χρηματοδοτικό εργαλείο που επιτρέπει σε νέους, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, ομάδες πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζική ή άλλου τύπου χρηματοδότηση, να ξεκινήσουν ή να μεγεθύνουν τη δική τους ατομική, κοινωνική ή άλλη επιχείρηση, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του ΑΕΠ.

Απευθύνεται σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση και για το σκοπό αυτό αποτελεί ένα μέσο με ισχυρό οικονομικό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα.

Στην Ελλάδα δυστυχώς, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία (θεσμική η χρηματοδοτική) για την ανάπτυξη του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων.

Στη σχετική αναφορά του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Θα διαθέσουμε 1 δισ. ευρώ για να πάρουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα περισσότεροι από 800.000 συμπολίτες μας. Και θα τους προσφέρουμε τη δυνατότητα μικρών δανείων, όπως έκανε και η Γαλλία, ώστε να δημιουργηθούν νέες μικρές επιχειρήσεις από ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση