ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποια σχολεία θα είναι Κλειστά και την Παρασκευή στη Βόρεια Ελλάδα

1 min read

Η χιονόπτωση μπορεί να έχει σταματήσει εκεί, όμως ο παγετός εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα και στις σχολικές αυλές

 

Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον νομό Θεσσαλονίκης, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

 

Προηγήθηκε επικοινωνία της κυρίας Πατουλίδου με τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη και με δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

«Η χιονόπτωση έχει σταματήσει στον νομό. Όμως ο παγετός κυρίως τις πρωινές ώρες εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Επιπλέον ενημερώνομαι ότι πολλά σχολεία δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές, λόγω συσσώρευσης χιονιού και πάγου στις αυλές», τόνισε η κυρία Πατουλίδου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί μαθητών, όπως εκείνος σε σχολείο στον Εύοσμο, αποφασίστηκε να μείνουν και την Παρασκευή κλειστά τα σχολεία. Εξέφρασε άλλωστε την ελπίδα τα συνεργεία των δήμων μέχρι τη Δευτέρα να έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των αυλών και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε ότι κλειστοί θα είναι την ίδια ημέρα οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Βόλβης, ενώ ανοιχτοί θα είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Στον δήμο Θερμαϊκού, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Νεάπολης Συκεών, στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, στον δήμο Θέρμης θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή τα σχολεία σε όλους τους δήμους του νομού Λάρισας, εξαιτίας του παγετού. Σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημάρχων τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά στους δήμους Λαρισαίων, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Αγιάς, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων για την Παρασκευή. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και το χιόνι παραμένει σε πολλά σημεία της περιοχής.

Το φαινόμενο της «παγωμένης βροχής» είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα σχολεία στο νομό Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή. Ειδικότερα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου, και Παλαμά όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου καθώς η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή και το φαινόμενο της «παγωμένης βροχής» δημιούργησε ένα επικίνδυνο λεπτό στρώμα πάγου που δεν μπορεί να καθαριστεί με μηχανικά μέσα.

Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστοί.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Καστοριάς, Ανέστη Αγγελή, οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στον δήμο θα παραμείνουν κλειστές και την Παρασκευή λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Κλειστά και τα σχολεία στον δήμο Άργους Ορεστικού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.