ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποια νησιά «ανοίγουν» πρώτα Tο χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των μετακινήσεων

1 min read

Η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού μπορεί να προχωρά βήμα-βήμα, ωστόσο η πίεση της αγοράς αλλά και η επιθυμία της κυβέρνησης είναι ο βηματισμός να είναι ταχύτερος. – Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Απανωτές είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα στο Μέγαρο Μαξίμου, για το τι «μέλλει γενέσθαι» σχετικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού προς κάποια νησιά από τις 18 Μαΐου, την ημερομηνία δηλαδή που βάσει του αρχικού σχεδιασμού θα επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η γενική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων θα γίνει από την 1η Ιουνίου ή ενδεχομένως από τις 25 Μαΐου, και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει σχετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να άρει νωρίτερα τα μέτρα για τις μετακινήσεις στα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα. «Είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό. Είναι κάτι που εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών», τόνισε.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως: «Στις 18 Μαΐου θα αρθεί η απελευθέρωση για την ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί μέσα μπορεί να προστεθούν και τα μεγάλα νησιά» «φωτογραφίζοντας» την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα, ως περιοχές – πιλότους της άμεσης αποκλιμάκωσης των περιορισμών.

Η επιλογή των νησιών αυτών γίνεται, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, με γνώμονα το ότι διαθέτουν ανθεκτικές υγειονομικές δομές και θα αρθεί ο περιορισμός στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στις εξαιρέσεις, θα περιλαμβάνεται και η μετακίνηση σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικές χώρας, με βαρύ επιδημιολογικό ή ιικό φορτίο. Περιοχές δηλαδή που έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων επί του συνολικού πληθυσμού ενδέχεται να προστατευτούν μια ή δύο εβδομάδες ακόμη. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Δημοσίευση στα Social Media