ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποια Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο

1 min read

Το πλάνο ενεργοποιείται από αύριο Παρασκευή – Τα Κέντρα Υγείας προβλέπεται να είναι ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ

Δέκα δομές υγείας (Κέντρα Υγείας) της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ξεκινούν από αύριο, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, τη λειτουργία τους σε διευρυμένο ωράριο, επιμηκύνοντας την ώρα λήξης της απογευματινής βάρδιας από τις 7μμ που ήταν μέχρι σήμερα, στις 9 μμ. Ειδικότερα, οι δομές που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα διευρυμένης λειτουργίας είναι τα Κέντρα Υγείας Αθηνών, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Δάφνης, Ηλιούπολης, Κεραμεικού, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Πατησίων και Χαλανδρίου.

Αυτό ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στοχεύοντας όπως εξηγεί στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σε ώρες που συνήθως οι ροές των περιστατικών είναι προς τα νοσοκομεία που εφημερεύουν.

Η διευρυμένη λειτουργία των δομών θα γίνει με τη συμμετοχή 86 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε πιλοτική βάση για δύο μήνες και στο τέλος της περιόδου θα αξιολογηθεί το νέο σύστημα, θα εντοπιστούν πιθανά λειτουργικά προβλήματα και θα γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις.

Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους με τις δομές μέσω της υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση rdv.ehealthnet.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.