ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποια F-35… Η Τουρκία σε συζητήσεις με τη Ρωσία για περισσότερους S-400

1 min read

Μετά τον οριστικό αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, η Άγκυρα δεν το βάζει κάτω και στρέφεται προς τη Ρωσία για περισσότερους πυραύλους S-400.

Η Άγκυρα «είναι έτοιμη να συμφωνήσει» με τη Μόσχα για την αγορά μιας δεύτερης παρτίδας πυραυλικών συστημάτων Triumf S-400, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Γιούρι Μπόρισοφ την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι πολύ πιθανό να ασκήσουν το δικαίωμά τους και να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί μας. Τουλάχιστον έτσι ευχόμαστε» δήλωσε ο κ. Μπόρισοφ, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία αμύνεται των συμφερόντων της, παρά το γεγονός πως είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία επέλεξε τους S-400 γιατί είναι το καλύτερο σύστημα αεράμυνας στον κόσμο! Βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από κάθε ανταγωνιστή μας», τόνισε ο Μπόρισοφ στο Russia-24.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία ολοκλήρωσε το προηγούμενο διάστημα την πώληση των πρώτων αντιαεροπορικών συστημάτων προς την Τουρκία, με τον πρόεδρο Ερντογάν να δηλώνει πως θα είναι επιχειρησιακά έτοιμα τον Απρίλιο του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, πηγή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας έχει γνωστοποιήσει ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η υπογραφή νέας σύμβασης για την αγορά και δεύτερης παρτίδας S-400, τον προσεχή Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν τη συμφωνία για την παράδοση τεσσάρων S-400 τον Δεκέμβριο του 2017, με τις ΗΠΑ να αντιδρούν στην αγορά των οπλικών συστημάτων, υποστηρίζοντας πως δεν εναρμονίζονται με τα στάνταρ του ΝΑΤΟ.

Πηγή: Teletrader / Sputnik

Δημοσίευση στα Social Media