ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποια είναι τα επιτόκια για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

1 min read

Με επιτόκιο από 5,32% για όσους αποφασίσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε 12 δόσεις και 6,82% για όσους επιλέξουν περισσότερες δόσεις θα επιβαρυνθούν οι οφειλέτες του Δημοσίου που θα ρυθμίσουν τα χρέη τους με βάση τη νέα πάγια ρύθμιση. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της νέας ρύθμισης οφειλών έχει ανοίξει και προβλέπει διπλάσιες δόσεις για την αποπληρωμή των χρεών (από 24 έως 48 δόσεις).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς του TAXIS και μεταβούν στην εφαρμογή ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, θα “ανοίξουν “ την εφαρμογή “Αίτησης πάγιας ρύθμισης οφειλών ν.4152 /2013 όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4646/2019”.

Όταν ο ενδιαφερόμενος εισέλθει στην εφαρμογή θα πρέπει ανάλογα με το είδος της οφειλής να διαλέξει ρύθμιση των 24 δόσεων (τακτικές οφειλές όπως φόρος εισοδήματος) ή των 48 δόσεων (φόρος κληρονομιάς).

Εφόσον επιλέξει για παράδειγμα τη ρύθμιση έως 24 δόσεις και προέρχεται από μετάπτωση δηλαδή μεταφέρεται από την υφιστάμενη πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων στη νέα ρύθμιση θα εμφανιστούν δύο επιλογές:

Η πρώτη αναφέρει επιτόκιο 5, 32 % για αποπληρωμή οφειλών έως 12 δόσεις και η δεύτερη έως και 24 δόσεις με επιτόκιο 6, 82%. Ο ενδιαφερόμενος θα επιλέξει τον αριθμό των δόσεων και θα συνεχίσει στην επόμενη σελίδα όπου πρέπει να συμπληρώσει το IBAN καθώς και να “κλικάρει” ότι δεν έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Τέλος, θα πρέπει να προχωρήσει στην υποβολή της δήλωσης. Εφόσον πρόκειται για φόρο κληρονομιάς τα χρέη μπορούν να αποπληρωθούν σε έως 48 δόσεις. Το ηλεκτρικό σύστημα εμφανίζει αμέσως το φορολογητέο εισόδημα και με βάση αυτό θα καθορίζονται το ποσό κάθε δόσης και κατ’ επέκταση ο αριθμός των δόσεων.

Δημοσίευση στα Social Media