Ποια είναι τα 3 ονόματα (κατά Ν.Κοτζιά) που είναι υπό διαπραγμάτευση: Όλα ακατάλληλα

Newskamatero

Εμείς τι να πρωτοπούμε. Για τα ονόματα που διαπραγματευόμαστε; Ο Ν.Κοτζιάς είπε ότι «και οι δύο πλευρές κερδίζουν από μια συμφωνία».

Από που προκύπτει αυτό; Εμείς παραχωρούμε γλώσσα, ταυτότητα και σύνθετη ονομασία που στην ουσία είναι ολόκληρο το όνομα

Τουτέστιν οι Σκοπιανοί αποκτούν ιστορικά, κληρονομικά, πολιτισμικά, τουριστικά δικαιώματα και ένα επίσημο, ολοκαίνουριο «brand name» για την χώρα τους με την «σφραγίδα» του πραγματικού ιδιοκτήτη.

Εμείς τι θα κερδίσουμε; Θα μας πουν μπράβο Αμερικανοί και Γερμανοί; Μήπως θα μας χαρίσουν το 80% του χρέους για να δούμε «φως» στο δύσμοιρο οικονομικό μας μέλλον; Θα μας δώσουν δωρεάν προηγμένα οπλικά συστήματα για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο και να εκμεταλλευθούμε τον ενεργειακό μας πλούτο;

Τίποτε απ΄ολα αυτά δεν θα γίνει.

Όπως πάντα όλα τα προσφέρουμε δωρεάν και θα βαυκαλιζόμαστε για το πόσο καλούς συμμάχους έχουμε. 

Όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραδώσει μέρος της Ιστορίας μας έτσι απλά, πρώτα πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός και αυτό θα γίνει στα συλλαλητήρια που έρχονται.

Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έτυχε θερμής υποδοχής από Δημάρχους, Μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.

Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για αύριο όπου και θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια

Όπως αναφέρει το thestival.gr, oι δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν τις συγκεντρώσεις.

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας. Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Ναυλώνονται λεωφορεία

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, ναυλώνονται δεκάδες λεωφορεία για να μπορεί ο κόσμος να μεταβεί στα συλλαλητήρια.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.

Η αυριανή ημέρα είναι πολύ σημαντική και καλό είναι η κυβέρνηση να ακούει και να μην βαφτίζει το λαό της «αμόρφωτα εθνίκια». Η πλειοψηφία της χώρας δεν συμφωνεί με τις δικές της ιδεολογικές αγκυλώσεις και δεν διαβάζει Προυντόν, Κροπότκιν, Νετσάγιεφ και Μπακούνιν.

Όσο για τα 3 ονόματα που ο Ν.Κοτζιάς υποστηρίζει ότι έχουν μείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και τα 3 ακατάλληλα.

Βόρεια, Νέα και Άνω Μακεδονία σημαίνει ότι υπάρχει Νότια, Παλαιά και Κάτω. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Υπάρχει μαθηματική ασυμμετρία. Η Φύση σιχαίνεται τις ασυμμετρίες. Για να πάψει να υπάρχει αυτή η ασυμμετρία κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει «ενοποίηση».

Βέβαια κάποιος θα πει θα μπορούσε να γίνει και… αντίστροφα. Όμως κανείς δνε ξέρει πως θα είναι οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί στο μέλλον.

Άλλωστε όπως είπε και ο Μ.Θεοδωράκης: «Η Μακεδονία του Αιγαίου σχηματίστηκε από τον Τίτο με στόχο να αποσπάσει όλη την Βόρεια Ελλάδα όπως το είχε επιχειρήσει προηγουμένως μαζί με τον Βούλγαρο Δημητρώφ πείθοντας μάλιστα και το ΚΚΕ να συνταχθεί μ’ αυτή την ενέργεια για ένα μικρό διάστημα.

Σε περίπτωση όμως που τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, θα είναι ευκολότερο για τους Αμερικανούς να μας εκβιάζουν σείοντας πάνω απ’ το κεφάλι μας την Νατοϊκή «Μακεδονία» σαν μπαμπούλα για να ενδώσουμε σε νέες πολιτικές που θα ήθελαν να μας επιβάλουν»

Μην ξεχνάμε ότι σύντομα θα τεθεί ζήτημα επέκτασης του Turkish Stream, τον ζητάει η νέα Ιταλία που έρχεται… και από που μπορεί να περάσει; Πολύ σωστά από την Ελλάδα…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Μετά τις απειλές για τους «8», βγήκαν τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο! 7 υπερπτήσεις σε μισή ώρα

Συνολικά επτά υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο έκαναν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μέσα σε μόλις μισή ώρα. Συγκεκριμένα, τετράδα τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις νήσους Μαυρία, Λέβιθα, Κίναρο και Αγαθονήσι. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας η προκληση διαρκείας ήταν η ακόλουθη: Tην 5 Iουνίου 2018 σχηματισμός Tουρκικών A/Φ αποτελούμενος από […]