ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν υπάρχει ούτε ένας πνευμονολόγος στο νοσοκομείο της Άμφισσας

1 min read

Με «μπαλώματα» επιχειρεί να κλείσει τα τεράστια κενά του ΕΣΥ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Παρά τους ισχυρισμούς της Αριστοτέλους για χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού, τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το νοσοκομείο Άμφισσας αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Η έλλειψη γιατρών είναι μόνιμο πρόβλημα, ωστόσο η πρόσφατη «απώλεια» ενός ακόμη γιατρού, του μοναδικού πνευμονολόγου, προκαλεί πολλές αναταράξεις δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της επιδημίας γρίπης. «Η γρίπη είναι σε έξαρση και το νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε έναν πνευμονολόγο» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως «οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας παρακολουθούν ως θεατές την απαξίωση του νοσοκομείου». Το νοσοκομείο Άμφισσας εφημερεύει χωρίς να διαθέτει στις εφημερίες πολλές ημέρες τον μήνα Παθολόγο, Καρδιολόγο, Παιδίατρο, Αναισθησιολόγο, Ακτινολόγο. Υπηρετούν 2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι, 2 Παιδίατροι, 3 Αναισθησιολόγοι, 1 Ακτινολόγος. «Πώς να καλύψουν 30 εφημερίες το μήνα;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ δεν ενισχύει το νοσοκομείο αλλά αντιθέτως μετακινούν συνεχώς γιατρούς προς άλλες Υγειονομικές Μονάδες της περιοχής. Μετακίνησαν κατά καιρούς Παθολόγους, Αναισθησιολόγους και στην παρούσα φάση έχουν μετακινήσει τον έναν εκ των δύο Ακτινολόγων.

Δημοσίευση στα Social Media