ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΠΟΕΔΗΝ: «Άνθρακας» οι εξαγγελίες για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία

1 min read

«Το αγαπημένο νούμερο στις κατ’ επανάληψη ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις είναι το 10.000. Ασόβαρη κυβέρνηση, εξαγγέλλει προσλήψεις για την επόμενη τετραετία, ενώ μεσολαβούν σε λίγους μήνες εθνικές εκλογές. Προσλήψεις που δεν έκανε, αν και έταζε επί τέσσερα χρόνια. Άνθρακας ο θησαυρός των εξαγγελιών».Κατ’ αυτόν τον τρόπο σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τις προχθεσινές εξαγγελίες από τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας για νέες προσλήψεις στην Υγεία.Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουμε αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα στο υπουργείο Υγείας που να δημοσιοποιεί πραγματικά στοιχεία για την κατάσταση του Συστήματος Υγείας. Τα μαθαίνουμε από το facebook του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, το ΕsyΝΕΤ, έχει να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα από το 2014. Γνωρίζουμε από αξιόπιστες πληροφορίες ότι ούτε συλλέγει πια, ούτε επεξεργάζεται στοιχεία. Απορούμε τι στοιχεία διαθέτει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και ο ΟΟΣΑ για το Ελληνικό Σύστημα Υγείας που στη βάση αυτών ανακοινώνονται στατιστικές έρευνες».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων στα χρόνια των Μνημονίων έχει μειωθεί κατά 25.000. Όπως αναφέρει, «εξ αυτών οι 6.000 αφορούν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και λοιπόν βουλευτών. Επανειλημμένως η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει 10.000 προσλήψεις χωρίς να έχουν γίνει ούτε καν οι προκηρύξεις.

Σε κάθε ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε 10.000 προσλήψεις, που δεν έγιναν ποτέ. Η κυβέρνηση προχθές είπε ότι για κάθε μια αποχώρηση υπαλλήλου στη Δημόσια Υγεία θα γίνεται μία πρόσληψη. Η συγκεκριμένη πολιτική προσλήψεων παγιοποιεί τις σημερινές τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Το 2018 έκλεισε με μηδενικές προσλήψεις προσωπικού, αν και αποχώρησαν 1.500 (1.200 Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 ιατροί)».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι κάθε χρόνο, με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, αποχωρούν προς συνταξιοδότηση ή άλλους λόγους 1.500 υπάλληλοι (1.200 Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί), δηλαδή την ερχόμενη τετραετία 6.000. «Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η έκδοση προκήρυξης 1.100 μόνιμων θέσεων που θα αντικαταστήσουν ισάριθμο επικουρικό προσωπικό που σήμερα υπηρετεί στη Δημόσια Υγεία. Υπηρετούν με συβάσεις που λήγουν τα έτη 2019-2020 4.000 υπάλληλοι μέσω του ΟΑΕΔ και 3.000 επικουρικό και με άλλες συμβάσεις προσωπικό.  Ως εκ τούτου την ερχόμενη τετραετία θα αποχωρήσουν 14.100 υπάλληλοι Νοσηλευτές, Ιατροί και Λοιπό Προσωπικό. Ακόμη, λοιπόν, και εάν γίνονταν οι 10.000 προσλήψεις, που δεν θα γίνουν, θα είμαστε μείον 4.100. Προσθέτοντας και τις 1.500 αποχωρήσεις το 2018 με τις μηδενικές προσλήψεις, η μείωση θα είναι κατά 5.600 υπάλληλοι. Θα ψάχνουμε Νοσηλευτές και Ιατρούς με τα κιάλια! Πόσα άλλα ψέματα;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Δημοσίευση στα Social Media