ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πληροφορίες πως η Τουρκία επιχειρεί να στείλει στην Ελλάδα μετανάστες με κορωνοϊό

1 min read

Ανησυχία προκαλούν στην ελληνική πλευρά οι πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να ετοιμάζεται να προωθήσει προς την Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων κάποιοι νοσούν από κορωνοϊό.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί συγκεντρώσεις μεταναστών και προσφύγων στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας.

Τα άτομα αυτά φέρεται να έχει μεταφερθεί στα παράλια από κέντρα διαμονής που βρίσκονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς ήταν προ ημερών στο Παζαρκουλέ στον απέναντι από τις Καστανιές Έβρου, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα, και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της αστυνομίας. Ειδικότερα, αναφέρεται πως εκατοντάδες άνθρωποι εντοπίστηκαν απέναντι από την Μυτιλήνη και τη Χίο.

Οι εκτιμήσεις των ελληνικών Αρχών είναι πως τα άτομα αυτά θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός σε ΓΕΕΘΑ, Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα.

Στην περιοχή, εκτός από τα πλωτά του Λιμενικού επιχειρούν ήδη μονάδες του Ναυτικού και αναμένεται άμεση ενίσχυση των δυνάμεων και με άλλα πλοία.

Οι ίδιες πηγές εντάσσουν τις προκλητικές υπερπτήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σε Μυτιλήνη και Χίο στο ίδιο σχέδιο των Τούρκων, οι οποίοι δεν δίστασαν μάλιστα να κατεβούν στα 5.000 πόδια σε σημείο όπου επιχειρούσε βρετανικό αεροσκάφος της FRONTEX και να το παρενοχλήσουν.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν συγκεντρώσει και πληροφορίες από ΜΚΟ που ασχολούνται με την προώθηση μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Τέλος, πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουν παράνομες διελεύσεις.

Δημοσίευση στα Social Media