ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πλεύρης: Πιθανή η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου 

1 min read

Για τη χαλάρωση των μέτρων του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προαναγγέλλοντας ως πιθανή την κατάργηση της μάσκας από την 1η Ιουνίου με βάση και όσα είχαν εξαγγελθεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

«Η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Ακολουθούμε κοινές πολιτικές με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν κινούμαστε μόνοι μας. Φαίνεται ότι τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση. Παρόλο που έχουν απελευθερωθεί τα πάντα, φαίνεται πως οι σκληροί και απλοί δείκτες συνεχώς πέφτουν. Ευελπιστούμε ότι o κορωνοϊός θα πάρει τον δρόμο που ακολουθούν τέτοιου είδους φαινόμενα και θα υπάρξει ύφεση», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Όσο αφορά στην κατάργηση της χρήση της μάσκας, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως, «έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να υπάρξουν χώροι όπου θα εξαιρούνται».

«Προφανώς, θα υπάρξουν χώροι οι οποίοι θα εξαιρούνται […] οπωσδήποτε θα διατηρηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία και σε χώρους με ευάλωτες ομάδες», σημείωσε ο υπουργός.

«Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα […] Έχουμε μιλήσει και με την κ. Κεραμέως, έτσι ώστε να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων […] Στο ζήτημα των πανελλαδικών και των σχολείων θα είμαστε λίγο συντηρητικοί», τόνισε.

Για την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ όσον αφορά την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξαρση αλλά επί του παρόντος «δεν είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.