ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πλεόνασμα 245,6 εκατ. ευρώ κυνηγά ο ΕΦΚΑ το 2020

1 min read

Υψηλότερο πλεόνασμα από αυτό που τελικά θα κλείσει το 2019, προβλέπει ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ για το νέο έτος. Αυξάνονται τα έσοδα από εισφορές, μειώνονται οι δαπάνες για συντάξεις.


Πλεόνασμα και μάλιστα σημαντικά υψηλότερο από αυτό που τελικά εκτιμάται ότι θα κλείσει το τρέχον έτος, προβλέπει ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ για το 2020.Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που διαθέτει το Euro2day.gr και αναμένεται να συζητηθούν σήμερα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα,το 2020 θα κλείσει με πλεόνασμα της τάξης των 245,6 εκατ. ευρώ. Βέβαια, και ο προϋπολογισμός του 2019 προέβλεπε πλεόνασμα 104,74 εκατ. ευρώ και τελικά, αυτό περιορίστηκε στα 8,08 εκατ. μετά από συνεχείς και συγκεκριμένα 7 τροποποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι το 2018 το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ προσέγγιζε το 1 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα ήταν 959,86 εκατ. ευρώ και πλέον, βαίνει μειούμενο, προβληματίζοντας τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης. Πολλώ δε, μάλλον, όταν, όπως και στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε χθες, από τη Βουλή, δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις επιπλέον δαπάνες που απορρέουν από την υποχρέωση συμμόρφωσης του υπουργείου Εργασίας με αυτές.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.