ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πλατφόρμα «myCAR»: Φιάσκο η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων

1 min read

Έστειλαν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας!

Σε φιάσκο εξελίχθηκε άλλη μία πολυδιαφημισμένη καινοτομία, η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων. Τα τηλέφωνα των φοροτεχνικών «σπάνε» τις τελευταίες ημέρες από ιδιοκτήτες οχημάτων που ανακαλύπτουν πως χρωστούν τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα των οποίων έχουν καταθέσει… πινακίδες!

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι εισέρχονται στην πλατφόρμα «myCAR» και ενώ στο πεδίο για την ψηφιακή ακινησία επιβεβαιώνεται η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων τους, στα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας αναγράφεται το ποσό πληρωμής του φετινού φόρου!

Φοροτεχνικοί επισημαίνουν πως πρόκειται για λάθος του συστήματος και οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να καταβάλουν τα τέλη για τα συγκεκριμένα οχήματα. Μάλιστα, αναφέρουν πως θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα στην Εφορία για να διορθωθεί το εκκαθαριστικό τους σημείωμα, έχοντας μαζί τους τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα ηλεκτρονικής κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, με τις πινακίδες να μην παραδίδονται πλέον στην Εφορία, αλλά να τις κρατούν σπίτι τους, υπό την προϋπόθεση πως το όχημα θα παραμείνει παρκαρισμένο σε ιδιωτικό χώρο που θα δηλωθεί στην Εφορία.

Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μετακινηθεί ούτε για να ακινητοποιηθεί εκ νέου ούτε για να πάει για service, υπάρχουν κυρώσεις που κυμαίνονται από 10.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. Ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης του οχήματος είναι με προσωρινές πινακίδες για τις οποίες θα χρειαστεί ο οδηγός να έχει μαζί του ασφάλεια αυτοκινήτου.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.