ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού Ποινική δίωξη κατά 48 ατόμων Οι 4 για κακούργημα

1 min read

Η πρώτη ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων σοβαρών ποινικών αδικημάτων σχετικά με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ασκήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές, που ερεύνησαν την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ηδίωξη ασκήθηκε σε συνολικά 48 άτομα, με τουλάχιστον 4 εξ αυτών να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που αποδίδονται είναι  δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

  Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ο οποίος αναμένεται να καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για τα αδικήματα που κατά περίπτωση τους αποδίδονται.

  Η έρευνα πάντως για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σύμφωνα και με την παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλιώτας είχε παρέμβει αμέσως μετά τον εντοπισμό  44χρονης διοικητικής υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας να προμηθεύει ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.