ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια: Πώς μπορείτε να το εκδώσετε

1 min read

Από την 1η Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και αφορά στα ταξίδια.

  • Εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπαίνει επίσημα σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου για όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. όσον αφορά στα ταξίδια.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 έχει τεθεί πιλοτικά σε ισχύ στη χώρα μας από τις αρχές Ιουνίου και στόχος του εν λόγω εγγράφου δεν είναι άλλος από το να χρησιμεύσει ως αποδεικτικό για το ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή έχει εξεταστεί για την ασθένεια με αρνητικό αποτέλεσμα ή έχει αναρρώσει από τη λοίμωξη κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Οι πολίτες, συνεπώς, μπορούν να εκδώσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 για τρεις λόγους:

Εάν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Εάν έχουν νοσήσει.

Εάν έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο rapid ή PCR .

  • Για να εκδοθεί το πιστοποιητικό, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ελληνική ταυτότητα που αναγράφει τα στοιχεία τους με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.
  • Ακόμα, για την έκδοση του πιστοποιητικού, είτε σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή, απαιτούνται οι προσωπικοί κωδικοί στο TAXISnet, καθώς και ο ΑΜΚΑ.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 έχει μοναδικό κωδικό QR και παρέχεται και στα Αγγλικά, ενώ μπορεί να εκδοθεί είτε μέσω της σχετικής ιστοσελίδας gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.