ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με τη στήριξη των 6 ανεξάρτητων βουλευτών

1 min read

Με 151 ψήφους υπέρ σε σύνολο 299 βουλευτών που ψήφισαν

Με τις ψήφους των 6 ανεξάρτητων βουλευτών που είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση πέρασε τον σκόπελο της διαδικασίας ανανέωσης της εμπιστοσύνης.

Οι Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανέλλης και Βασίλης Κόκκαλης έδωσαν ψήφο υπέρ της συνέχισης του κυβερνητικού έργου, συμπληρώνοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά την αποχώρηση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την συγκυβέρνηση εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων, Γιώργος Βαρεμένος, η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και έλυσε τη συνεδρίαση.

Σήμερα, και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της συζήτησης στην ελληνική Βουλή έφτασε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με το έγγραφο αυτό που έφτασε στην Αθήνα η κυβέρνηση των Σκοπίων ενημερώνει πως ολοκληρώθηκαν οι συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνταν για την εφαρμογή της Συμφωνίας.

Η ρηματική διακοίνωση ανοίγει το δρόμο για να συνεχιστεί η διαδικασία στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.

Στη διακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις που ανέλαβε η γειτονική χώρα για τη Συμφωνία.

Στο κείμενο περιέχονται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι διευκρινίσεις ότι «ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν προδικάζει το θέμα της εθνικότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας» και δεύτερον πως «η επίσημη γλώσσα έχει αναγνωριστεί από τη διάσκεψη του ΟΗΕ, το 1997, και ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.