ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πηγές Αντιτρομοκρατικής: Ετσι έστησαν το «κοινό ταμείο» οι 14 συλληφθέντες -Συγκέντρωσαν 35.000 ευρώ [βίντεο]

1 min read

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν οι 14 συλληφθέντες που τροφοδοτούσαν με χρήματα από ληστείες το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο» αποκαλύπτουν πηγές της Αντιτρομοκρατικής.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εντοπίστηκαν να έχουν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είχε αποστείλει το τρομοδέμα-βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Τον λογαριασμό τον είχε ανοίξει ο Γιαγτζόγλου με πλαστή ταυτότητα ή ψεύτικα στοιχεία.

Σύμφωνα με πηγές της Αντιτρομοκρατικής, ο λογαριασμός ανοίχτηκε λίγους μήνες πριν από την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκαν σε αυτόν περίπου 35.000 ευρώ, σε μικρoποσά.

Κρατούμενος – ο οποίος θεωρείται ότι κάνει κουμάντο στις φυλακές και έχει πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες για να κάνει εξυπηρετήσεις στους κρατούμενους (κινητά, κάρτες ίντερνετ, laptop) – τους έλεγε να καταθέσουν οι συγγενείς τους χρήματα στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Από εκεί, σύμφωνα με τις πηγές της αντιτρομοκρατικής, ενοικιάστηκε η γιάφκα και μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της επίθεσης.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Ποια είναι τα 14 άτομα

Η Αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες σε 14 άτομα τα οποία, όπως φαίνεται, δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Οι συλληφθέντες είναι 13 Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Πρόκειται για 11 είναι άνδρες και τρεις γυναίκες. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι καταθέσεις χρημάτων στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου ήταν είτε μικροποσά είτε μεγαλύτερα.

Τώρα η Αντιτρομοκρατική εξετάζει αν τα χρήματα που έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό προέρχονταν από ληστείες τραπεζών ή από αλλού. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε να υπάρχει «κοινό επαναστατικό ταμείο».

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

Βίντεο απο την μεταφορά των συλληφθέντων απο το Εφετείο. Οι 7 πρώτοι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με 7 διαφορετικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας…

Πηγή:  iefimerida.gr

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση