ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πετρέλαιο θέρμανσης: Θα δοθεί νέα επιδότηση; Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

1 min read

Όλο και πιο πολύ φαίνεται πως είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο της επιδότησης στο  πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία και τους πρώτους μήνες του 2023.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου, σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. «Έχει ανοίξει μια συζήτηση λόγω των γιορτών, αλλά και των ισολογισμών του κράτους όπως τους καταγράφει  το οικονομικό επιτελείο. Είναι χρήματα τα οποία σκέφτεται η κυβέρνηση να τα επιστρέψει στους καταναλωτές. Μια από αυτές τις σκέψεις είναι και η έξτρα επιδότηση στην βενζίνη, αλλά και να συνεχιστεί και στο πετρέλαιο θέρμανσης », σημείωσε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να επεκταθεί το παραπάνω μέτρο.

«Θα δούμε τις επόμενες ημέρες… θα δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Δηλαδή πόσο χαμηλά μπορούν να φτάσουν οι τιμές στα υγρά καύσιμα και πόσο ανάγκη θα έχουν οι καταναλωτές αυτές τις επιδοτήσεις. Εμείς πιέζουμε σαν κλάδος γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι θέλουμε όλοι φθηνά υγρά καύσιμα προκειμένου να μπαίνει ο κόσμος στα πρατήρια μας και να μην σκέφτεται να προμηθευτεί ποσότητες. Διότι αυτό που πλήττει τον κλάδο μας  είναι οι ποσότητες», συμπλήρωσε.

Πότε εφαρμόστηκε το μέτρο

Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση αυτή  των 25 λεπτά το λίτρο εφαρμόζεται από  τον Οκτώβριο και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα  το μέτρο αυτό λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Επίσης επισημαίνεται πως, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα μας στο 1,17  ευρώ με 1,20 ευρώ το λίτρο με την κρατική επιδότηση, την έκπτωση από τα διυλιστήρια και την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.