ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πέταξαν τα χακί και φόρεσαν τα άσπρα

1 min read

Η ιατρική μέριμνα στα νησιά, δεν περιμένει τον… οικογενειακό γιατρό, αλλά τον πρόθυμο οπλίτη!Τα φανταράκια πέταξαν τα χακί και έβαλαν τα λευκά, έστησαν  το όπλο στο θάλαμο και πήραν υπο μάλης το πιεσόμετρο και το στηθοσκόπιο. «Στρατεύτηκαν » τώρα,στο κοινό καλό, αφού έπρεπε να επιτευχθεί η πλήρωση κενών θέσεων ιατρών στα Πολυδύναμα Ιατρεία Σύμης, Τήλου και Φολέγανδρου .Κι όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση ξέρει να επαίρεται για την αυξημένη τουριστική ενώ την ίδια ώρα  δεν φροντίζει ώστε οι τουριστικοί προορισμοί να μπορούν να παρέχουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες,όπως είναι η ιατρική κάλυψη, όχι μόνο στους τουρίστες αλλά ούτε στους μόνιμους κάτοικους.

Οπλίτες επί θητεία, που είναι πτυχιούχοι ιατρικής ύστερα από σχετική ΚΥΑ των Αναπληρωτών Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας,  αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα ενίσχυσης των ιατρείων των προαναφερόμενων νησιών.

Η παραπάνω δυνατότητα ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού των Ιατρείων των νησιών κατέστη δυνατή μετά από νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε αυτή η Κυβέρνηση και που στην ουσία δίνει την ευκαιρία σε οπλίτες ιατρούς να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά, κατά τη διάρκεια τη θητεία τους, ενώ ταυτόχρονα εκπληρώνουν την υποχρέωση του αγροτικού τους. Η Κυβέρνηση, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, στέκεται αρωγός στα προβλήματα των νησιών και ιδιαίτερα στο ευαίσθητο θέμα της στήριξης των νησιωτικών δομών υγείας και της κάλυψης των αναγκών των νησιωτών. 

Είχε προηγηθεί  επιστολή και του δημάρχου της Σύμης στον πρωθυπουργό.

Ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, επικοινώνησε με το γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα “ζωής ή θανάτου”.Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με επιτελή του πρωθυπουργικού γραφείου, κατήγγειλε την στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος και τη συμπεριφορά που επιδεικνύει απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύμης, αφήνοντας το νησί με μια αγροτική και έναν στρατιωτικό γιατρό τον οποίο προσωρινά διέθεσε αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα, ο αρχηγός του στρατού.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην  τοπική εφημερίδα «δημοκρατική» ο δήμαρχος της Σύμης πως, εξεπλάγησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όταν ενημερώθηκαν πως χρέη οδηγού ασθενοφόρου εκτελεί ο… πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και χρέη τραυματιοφορέα ο αντιδήμαρχος, και πως τα περιστατικά διακομιδών από τη Σύμη στη Ρόδο γίνονται με το πλωτό του Λιμενικού Σώματος χωρίς συνοδεία γιατρού!!!

Να σημειωθεί ότι προ ημερών, ο κ. Παπακαλοδούκας με δηλώσεις του στην ίδια εφημρίδα, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και την παραίτηση της προέδρου της 2ης ΥΠΕ για το γεγονός ότι έχει μείνει ολομόναχη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού η αγροτική γιατρός, η οποία καλείται να καλύψει τις ανάγκες συνολικά 6.000 ανθρώπων.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπακαλοδούκας, με την αποχώρηση των δύο άλλων γιατρών πριν από μερικές εβδομάδες, ξεκίνησε έναν… τηλεφωνικό μαραθώνιο επικοινωνώντας τόσο με τους βουλευτές του νομού όσο και με την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές και παράλληλα να βοηθηθεί η αγροτική γιατρός που στο τελευταίο διάστημα εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, λόγω των καθημερινών αναγκών και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θερινής περιόδου.

Όπως λέει, δεν βρήκε ανταπόκριση γι αυτό και απευθύνθηκε στον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού στον οποίον εξέθεσε το πρόβλημα και με εντολή του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης βρίσκεται οπλίτης γιατρός ο οποίος συνδράμει την συνάδελφό του αγροτική γιατρό.

Πηγή: dimokratiki.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.