ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πεσκόφ: Η Δύση αντιδρά υστερικά στα σχέδια της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

1 min read

Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας, η Δύση δεν τείνει να θυμηθεί το θέμα των αμερικανικών πυρηνικών όπλων, τα οποία εδρεύουν στην Ευρώπη

Η Δύση δεν θυμάται τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά αντιδρά υστερικά στα σχέδια της Ρωσίας να δημιουργήσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης τέτοιων όπλων στη Λευκορωσία, δήλωσε την Κυριακή ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia-1. σε μια συνέντευξη στο πρόγραμμα του Κρεμλίνου της Μόσχας . Πούτιν

«Η συλλογική Δύση δεν έχει την τάση να θυμάται με κάποιο τρόπο το θέμα των αμερικανικών πυρηνικών όπλων, που εδρεύουν εδώ στην Ευρώπη, γύρω από τη χώρα μας, αλλά σε αυτή την περίπτωση τείνει σε μια τέτοια υστερική αντίδραση στα σχέδιά μας για την κατασκευή αποθηκευτικών εγκαταστάσεων για τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση από τους προέδρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο, για το θέμα των πυρηνικών όπλων στις συνομιλίες στη Μόσχα, ο Πεσκόφ πρόσθεσε: «Λοιπόν, ναι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα τώρα. Βλέπουμε μια πολύ ασυγκράτητη αντίδραση της συλλογικής Δύσης στις ανακοινώσεις του προέδρου Πούτιν».

Νωρίτερα, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, κατόπιν αιτήματος της λευκορωσικής πλευράς, θα αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία, όπως έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και καιρό στο έδαφος των συμμάχων τους. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μιλάμε για μεταφορά όπλων. Όπως σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης, η κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου.

Στις 5 Απριλίου, ο Πούτιν και ο Λουκασένκο είχαν συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο στη Μόσχα και στις 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου (SSC) του κράτους της Ένωσης. Όπως σημείωσε ο Πεσκόφ, οι εγγυήσεις ασφαλείας συζητήθηκαν στο VGS, μεταξύ άλλων θεμάτων, και η Ρωσική Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, «θα πρέπει να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής εγγυήσεων ασφαλείας για τη Λευκορωσία όσο και για τον σύμμαχό της»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.