ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Περίπου 144.000 Πατρινοί χρωστούν στο Δήμο 120 εκατ. ευρώ

1 min read

Τα 55,5 εκατομμύρια τα χρωστούν 204 επιχειρηματίες με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ – Έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και ο Δήμος να πάρει τίποτα είπε ο δήμαρχος μιλώντας σε εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς

Περίπου 144.000 Πατρινοί χρωστούν στο Δήμο 120 εκατομμύρια ευρώ. Τα 55,5 εκατομμύρια τα χρωστούν 204 επιχειρηματίες με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα όλοι οι άλλοι μαζί.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κατά των πλειστηριασμών ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος αναζητώντας τι μπορεί να εισπράξει από τους 204 επιχειρηματίες που χρωστούν στο Δήμο πάνω από 50.000 ευρώ ο κάθε ένας, διαπίστωσε ότι ελάχιστα μπορούμε να εισπράξουμε.Για πιο λόγο; Γιατί αυτοί είναι ανώνυμες εταιρίες οι οποίες θωρακίζονται από τους ισχύοντες νόμους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και ως εκ τούτου δεν μπορεί ο Δήμος να πάρει τίποτα.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος είπε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα στα πλαίσια της «ημέρας δράσης τους Δήμου ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Ο πατραϊκός λαός βρίσκεται σε δύσκολη θέση, το μαρτυρά η καθημερινή ζωή, αλλά και τα στοιχεία των υπηρεσιών του κράτους το επιβεβαιώνουν. 34.000 άνεργοι είναι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Σ’ αυτόν τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι χιλιάδες επαγγελματίες που έχουν καταστραφεί από την κυριαρχία των μονοπωλίων και δεν μπορούν να ξεμπλέξουν με την εφορία και τα ταμεία. Στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης είναι ενταγμένοι κοντά 15.000 συμπολίτες μας.

Αυτή την περίοδο ο λαός δοκιμάζεται από τη δραστική μείωση των εισοδημάτων του και από τη φορολεηλασία που του έχει επιβληθεί. Οι επαγγελματίες που δεν καταστράφηκαν βλέπουν τον εφιάλτη της καταστροφής μπροστά τους. Οι συνταξιούχοι παραμιλούν από τις συνεχείς μειώσεις της σύνταξής τους.

Η κυβέρνηση μας δεν αρκείται σ’ αυτά, έρχεται να αποτελειώσει ότι έμεινε όρθιο. Με τον πρόσφατο νόμο 4472 άνοιξε το δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Στη συνέχεια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), με εγκύκλιό της, συμπεριέλαβε, με εντολή της κυβέρνησης και τους Δήμους, που πρέπει υποχρεωτικά μαζί με το Δημόσιο και τα Ταμεία από 1η Μάη του 2018 να προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των χρεών που έχουν οι συνδημότες στο Δήμο, εφορία, ταμεία, από 500 ευρώ και πάνω, να προχωρήσουν και αυτοί σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για κατάσχεση κινητών και ακινήτων.

Τι σημαίνει αυτό για το Δήμο μας;

144.000 συμπολίτες μας χρωστούν στο Δήμο 120 εκατομμύρια ευρώ. Τα 55,5 εκατομμύρια τα χρωστούν 204 επιχειρηματίες με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα όλοι οι άλλοι μαζί. Αναζητώντας τι μπορούμε να εισπράξουμε από τους 204 επιχειρηματίες που χρωστούν στο Δήμο πάνω από 50.000 ευρώ ο κάθε ένας, είδαμε ότι ελάχιστα μπορούμε να εισπράξουμε. Για πιο λόγο; Γιατί αυτοί είναι ανώνυμες εταιρίες οι οποίες θωρακίζονται από τους ισχύοντες νόμους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα. Οι ανώνυμες εταιρίες πεθαίνουν αλλά οι ιδιοκτήτες τους ζουν και βασιλεύουν. Αυτός που μένει απροστάτευτος είναι αυτός που δεν έχει. Αυτούς καλούμαστε σήμερα να προστατεύσουμε, διαγράφοντας οφειλές ή διευκολύνοντας την αποπληρωμή τους σε βάθος χρόνου, ειδικά για μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ.

Μας απασχόλησε ως Δημοτικό Συμβούλιο πως θα μπορέσουμε να συμβάλουμε σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην λεηλατηθεί η περιουσία και οι κόποι μιας ζωής της λαϊκής οικογένειας στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό και πραγματοποιήσαμε σύσκεψη, με την συμμετοχή φορέων της πόλης μας, ώστε από κοινού να δώσουμε απάντηση σε αυτά που βιώνει σήμερα ο λαός μας.

Αποφασίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε για μικροοφειλές στο Δήμο, για ανθρώπους και νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν, να γίνουν κατασχέσεις στην περιουσία τους. Να κινδυνέψει το σπιτικό τους και να είναι αφορμή ο Δήμος και οι οφειλές σε αυτόν. Αυτό δεν θα μας το συγχωρέσει κανένας ούτε σε εμάς, ούτε στις υπηρεσίες και οφείλουμε να μπούμε εμπόδιο στην επιδρομή που γίνεται μεθοδικά στο λαϊκό βιός. Οφείλουμε να το κάνουμε με το λαό και το κίνημά του συμπαραστάτη και αρωγό.

Στα πλαίσια αυτά πήγαμε στη Βουλή, συναντηθήκαμε με όλα τα κόμματα πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τα κόμματα είδαν ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια, μερικοί από αυτούς είχαν διαφοροποίηση σε λεπτομέρειες επί των αιτημάτων, υποσχέθηκαν ότι θα εξετάσου τα αιτήματα, έβαλαν προβληματισμό σε σχέση με το εάν νομοθετικά θα μπορούσε να δοθεί λύση. Το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα φέρει στη βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν τα ίδια για την πολιτική που θα ακολουθήσουν στο σοβαρό αυτό θέμα που μας απασχολεί. Όπως καταλαβαίνεται δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για την λύση από πάνω εάν ο λαός ο ίδιος δεν κινηθεί, αν δεν διεκδικήσει αν δεν νιώσουν την ανάσα του. Χρειάζεται ενότητα, να ξεπεράσουμε προκαταλήψεις, να μην επιτρέψουμε τη διχόνοια να δηλητηριάζει τη ζωή του λαού μας. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες ενωμένοι μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στην κοινωνική ζωή, να μην επιτρέψουν στους λίγους να κάνουν τη ζωή τους κόλαση.

Από το πρωί βρεθήκαμε σε, σε Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, Τράπεζες. Για να δηλώσουμε ότι δεν θα μείνουμε άπραγοι εάν θα μπει σε κίνδυνο το σπίτι, το βιός των λαϊκών οικογενειών.

Σαν Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα στις γειτονιές, στις δημοτικές ενότητες, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης μας να προετοιμάζουμε τις κινητοποιήσεις μας στις 15 και 17 Ιούνη, με κεντρικά συνθήματα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», «Κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί».

Απέναντι στο λαό που αγωνίζεται υπάρχουν όλες εκείνες οι δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων. Σπέρνουν την ηττοπάθεια, την αναποτελεσματικότητα των αγώνων προσπαθούν να αφοπλίσουν το λαό μας, προσδίδοντας στον αγώνα μας ιδιοτελή κίνητρα. Εφευρίσκουν διάφορα επιχειρήματα που στόχο έχουν να μην κινηθεί τίποτα. Οφείλουμε να δώσουμε απάντηση με τη μαζική μας συμμετοχή. Αυτό που μας νοιάζει είναι να ικανοποιηθούν τα λαϊκά αιτήματα. Πρέπει να οδηγήσουμε στο περιθώριο τα ζιζάνια που δεν αφήνουν να ανθίσει το χαμόγελο σε αυτούς που χτίζουν τον τόπο μας. Ανεξάρτητα σε ποιον πολιτικό σχηματισμό ανήκει ο καθένας, στον ωραίο αγώνα που κάνουμε πρέπει να υπάρχει συμμετοχή από όλους. Μόνο έτσι θα βγούμε νικητές. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος Είμαστε πια όλοι έμπειροι. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ο φίλος και ποιος ο εχθρός. Όλοι σε αυτόν τον τόπο έχουν δώσει τα δείγματα γραφής τους. Με τη βεβαιότητα ότι στο τέλος το δίκαιο θα θριαμβεύσει και ο λαός θα βγει νικητής, συνεχίζουμε.

Κανείς να μην λείψει. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι στους δρόμους του μαζικού Αγώνα.

Και όπως πάντα, όπως ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, ξέρουμε και να τραγουδάμε, και να χορεύουμε. Συνεχίσουμε τώρα με το χορευτικό και το μουσικό Τμήμα του Πολιτιστικού μας Οργανισμού και τους ευχαριστούμε.”

20:30 Σε εξέλιξη η εκδήλωση που διοργανώνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, κατά των πλειστηριασμών. Αρκετός ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στον χώρο της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής είναι ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ακολουθεί μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Χθες και σήμερα η δημοτική Αρχή, αφιέρωσε τις δράσεις της, στην κατεύθυνση ενημέρωσης των κομμάτων και των φορέων για το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Η δημοτική Αρχή ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση και που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτές που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.

Ο Δήμαρχος, επίσης «προειδοποίησε» ότι αν αρχίσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών, λαϊκών οικογενειών, τότε οι παραστάσεις αυτές θα μετατραπούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Κι αυτό, γιατί δεν μπορεί τη στιγμή, που νομίμως φοροδιαφεύγουν μεγαλοεπιχειρηματίες ο Πατραϊκός λαός κινδυνεύει να χάσει το βιος του για οφειλές 500 και 1.000 ευρώ.

Πηγή: Thebest.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση