ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Περιπλέκεται η αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων

1 min read

Περιπλέκονται τα πράγματα στην υπόθεση της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται ότι έχει γνωμοδοτήσει στο ΤΑΙΠΕΔ πως θα πρέπει να γίνει και δημόσια πρόταση και στους υπόλοιπους μετόχους από τον προτιμητέο επενδυτή.

To Ελληνικό Δημόσιο πουλά το 20% των μετοχών του από το συνολικό 35,5% και ο όμιλος Λάτση το 30,1% από το ποσοστό 45,5% που διαθέτει.

Πριν από μερικές ημέρες όμως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσε το ΤΑΙΠΕΔ πως η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση πρέπει να ακολουθήσει και τον δρόμο της δημόσιας προσφοράς μέσω του Χρηματιστηρίου, καθώς δεν πουλά μόνο το Δημόσιο αλλά και ιδιώτης μεγάλος μέτοχος.

Σύμφωνα με το νόμο ο επενδυτής που θα αναδειχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως «προτιμητέος» θα πρέπει να κάνει πρόταση απόκτησης μετοχών και για τους υπόλοιπους μετόχους: Αυτοί είναι διάφοροι με συνολικό ποσοστό περίπου 19% εκτός από το Δημόσιο και τον όμιλο Λάτση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τελικά η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση θα φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στην τελική φάση έχουν περάσει η ελβετική Glencore και η ολλανδική Vitol.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.