ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Περηφάνια για την Κωνσταντίνα Ρασβάνη από τον Βόλο που πήρε υποτροφία στο ΜΙΤ!

1 min read

Το όνειρό της πραγματικότητα θα κάνει μία 18χρονη… διάνοια, που κατάφερε να εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία στο ΜΙΤ, το κορυφαίο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του κόσμου, στη Μασαχουσέτη.

Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Ρασβάνη, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από τον Βόλο, η οποία έδειξε από πολύ νωρίς την κλίση της και την αγάπη της στις θετικές επιστήμες, και δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μόλις χθες η 18χρονη Κωνσταντίνα έμαθε ότι έγινε δεκτή στο κορυφαίο πανεπιστήμιο, που ανέδειξε 78 νομπελίστες και όχι μόνο. Μάλιστα, το όνομά της ήταν ανάμεσα στο μόλις 4% των φοιτητών που γίνονται κάθε χρόνο δεκτοί από το ΜΙΤ και εξασφάλισε πλήρη υποτροφία, προκειμένου να σπουδάσει στο αντικείμενο που την ενδιαφέρει.

  • Από τον περασμένο Οκτώβριο η μαθήτρια άρχισε τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, καθώς είχε τα εφόδια να πετύχει αυτή την υψηλή διάκριση, αφού ήδη από τα γυμνασιακά της χρόνια καταγράφει διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος. Εχει διαπρέψει σε διαγωνισμούς πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ κατέκτησε διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, αλλά και στη Βαλκανιάδα Νέων. Βέβαια, οι κατακτήσεις της δεν σταματούν εκεί, αφού κατάφερε να γίνει δεκτή και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS του Oxford University, ενώ ασχολήθηκε και με την κρυπτογραφία.

Συστατικές επιστολές και εξαιρετικές βαθμολογίες

  • Εκτός από το ΜΙΤ, η Κωνσταντίνα είχε στείλει βιογραφικό και συστατικές επιστολές και σε άλλα μεγάλα πανεπιστήμια παγκοσμίως, ωστόσο το όνειρό της ήταν το συγκεκριμένο ίδρυμα στη Μασαχουσέτη. Το πλούσιο βιογραφικό της, οι πολύ καλές βαθμολογικές της επιδόσεις, οι γραπτές εξετάσεις στις οποίες συμμετείχε, αλλά και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών του σχολείου της έπαιξαν κομβικό ρόλο ώστε η Κωνσταντίνα να ανοίξει πανιά για τις σπουδές της στη Μέκκα της τεχνολογίας, τις ΗΠΑ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη, γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Γύρω στα μέσα του Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στη Μασαχουσέτη» δηλώνει η 18χρονη Κωνσταντίνα, η οποία θα αφήσει πίσω της τον Βόλο, την οικογένειά της, τους φίλους της, τους συμμαθητές της και τους καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου και θα αρχίσει στις ΗΠΑ μία καινούργια ζωή. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν στη διαδρομή αυτή» προσθέτει η μαθήτρια, η οποία ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της για μία σταδιοδρομία όπως την είχε ονειρευτεί.

  • Πηγή newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.