ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πέρασε η αντισυνταγματική τροπολογία μπλόκο στο κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη, με τις ψήφους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

1 min read

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πήρε το πράσινο φως από τη Βουλή η αντισυνταγματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών η οποία δεν επιτρέπει στο κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές…
«Παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι είχαν ασκηθεί σοβαρές πιέσεις για συναίνεση και «αγωνιώδεις» προσπάθειες με νομοτεχνικές αλλαγές για να καλυφθούν οι αιτιάσεις που προβλήθηκαν.
Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, Ελληνική Λύση) καταψήφισαν τη διάταξη.
«Καταλαβαίνω ότι έχετε περιέλθει σε βαρύτατη αμηχανία.
Σε τέτοιο μείζον θέμα η θέση παρών φανερώνει την ένδοιά σας» είπε ο Μάκης Βορίδης στην καταληκτική του ομιλία και πρόσθεσε:
«Το ναι μεν αλλά σε τέτοια μείζονα πολιτικά θέματα δεν υπάρχει».
Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως παρά τις επιφυλάξεις κανένα κόμμα δεν έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας.
Σημειώνεται πως δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία καθώς κανένα κόμμα δεν κατέθεσε σχετικό αίτημα.

Έλληνες: Θα είμαστε στη Βουλή  το 2023 – Πρόβα τζενεράλε συγκυβέρνησης ΝΔ με ΠΑΣΟΚ

Δριμεία κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υπερψήφιση της εκτρωματικής τροπολογίας για τη συμμετοχή των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές ασκεί το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.
Κάνει λόγο για show στη Βουλή, «που αποτέλεσε και μια πρόβα τζενεράλε για την μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ξυπνώντας μνήμες από την εφιαλτική δεκαετία των μνημονίων».
Όπως αναφέρει το κόμμα «το ΠΑΣΟΚ λειτουργώντας σαν δεκανίκι της κυβέρνησης, υπερψήφισε την αντισυνταγματική τροπολογία Βορίδη ξεχνώντας ότι μέχρι πρότινος την κατηγορούσε – και ορθώς- για τις υποκλοπές».
«Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και την Λαϊκή κυριαρχία ενημερώνει τον Ελληνικό λαό ότι το Εθνικό Ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται κανονικά παραπλεύρως της κάλπης, ώστε να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να εκφραστούν ελεύθερα και άνευ περιορισμών.
Το 2023 η φωνή των ΕΛΛΗΝΩΝ θα ακουστεί δυνατά μέσα στην Βουλή!», τονίζει το Εθνικό κόμμα.

«Βελτιώσεις»

Προηγουμένως, σε προσθήκες και νομοθετικές βελτιώσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην τροπολογία για το «Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού στις βουλευτικές εκλογές» μετά τις απόψεις των κομμάτων αλλά και της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.
Περιόρισε το θέμα της κατάθεσης υπομνημάτων για την υποβοήθηση της κρίσης του Τμήματος του Αρείου Πάγου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, να την έχουν μόνο πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που έχουν εκλέξει εκπροσώπους στην Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή.
«Αυτό», είπε, «περιορίζει το δικαίωμα κατάθεσης υπομνημάτων και θεωρούμε ότι βελτιώνουμε την διάταξη και υποβοηθάμε το Τμήμα του Αρείου Πάγου να δουλέψει παραγωγικά σε αυτή την κατεύθυνση».
Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του να ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία, είπε ότι «εγώ καταλαβαίνω ότι έχετε περιπέσει σε βαθύτατη αμηχανία καθώς σε ένα τέτοιο μείζον θέμα η θέση «παρών» φανερώνει την ένδειά σας».
Και αναρωτήθηκε τι σημαίνει «παρών» σε ένα τέτοιο ζήτημα ή συμφωνείτε με την κεντρική στρατηγική ή διαφωνείτε όπως έχουν κάνει άλλα κόμματα.
Το ναι, μεν αλλά σε τέτοιο μείζον πολιτικό θέμα δεν υπάρχει.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά και τις βελτιώσεις που έκανε ο υπουργός, ανέφερε πως με την αναγραφή των αδικημάτων 187 και 187Α καλύπτεται ότι ο οποιοδήποτε συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε συνδυασμό, «τελεία, παύλα, τέτοιο θέμα δεν υπάρχει».
Επέμεινε, όμως, ότι η τροπολογία αυτή δεν πρέπει να ανάγεται στη συνταγματική διάταξη του άρθρου 29 παρ.1.
Είπε ότι αυτό θα πρέπει να προσδιορίζεται συγκεκριμένα, για λόγους και συνταγματικούς, στη βάση του αντιρατσιστικού νόμου, σημειώνοντας ότι ο αντιρατσιστικός νόμος έχει κριθεί συνταγματικός, ως προς το ζήτημα του περιορισμού τής απαγόρευσης χρηματοδότησης κόμματος, όπως ότι συνταγματικός κρίθηκε και ο νόμος σχετικά με την Ελευθερία του Λόγου.
Καταλόγισε στον υπουργό, ότι εμμένει να γυρίζει τη συζήτηση πίσω, «παρ όλο που εμείς θέτουμε ζητήματα αρχής που έχουν τεθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, αναγνώρισε πως με τις βελτιώσεις που έκανε ο υπουργός έχουν γίνει βήματα σημαντικά, αλλά υπάρχουν ορισμένες πλευρές της ρύθμισης που χρήζουν ορισμένες διορθώσεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, επέμεινε στην επιλογή αναφοράς της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος λέγοντας πως «θέλω τη συνταγματική θωράκιση της διάταξης».

Ο Κασιδιάρης έχει δίκιο… και διαμαρτύρεται

Η κυβέρνηση και σχεδόν συνολικά τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τα πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που φυλακίστηκαν… ως παρίες της ελληνικής κοινωνίας, ότι σχεδίαζαν την κατάλυση του πολιτεύματος και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Η δικαιοσύνη υπό το βάρος της πολιτικής πίεσης καταδίκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά η απόφαση είναι πρωτόδικη.
Θα ακολουθήσει το εφετείο και βεβαίως ο Άρειος Πάγος…
Το τεκμήριο της αθωότητας και βεβαίως η μη τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση πρέπει να πρυτανεύουν και όχι η δημαγωγία και η μικροπολιτική.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής αποχώρησε από το κόμμα και δημιούργησε μέσα από τις φυλακές το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα… το οποίο δημοσκοπικά κινείται μεταξύ 3,5 με 4%.
Το πέτυχε μέσω ενός καρτοτηλεφώνου… πρόκειται για έκπληξη… αλλά ίσως και όχι αφού ο σπόρος ενός εθνικού κόμματος έχει ριζώσει και ο Κασιδιάρης έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία.
Η κυβέρνηση και ο ευαίσθητος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το δημοκρατικό πολίτευμα είναι λάθος 100% και ο Κασιδιάρης που τον έχουν χαρακτηρίσει νεοναζιστή ή ότι μεθόδευε την κατάλυση του πολιτεύματος… είναι ο σωστός σε αυτή την περίπτωση.
Η κυβέρνηση έφερε στην Βουλή μια τροπολογία που είναι ντροπολογία…
Αντιβαίνει το Σύνταγμα… η τροπολογία της κυβέρνησης… όχι δεν είναι η ευαισθησία περί του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά η αγωνία ότι το εθνικό κόμμα Έλληνες μηδενίζει τις πιθανότητες του Μητσοτάκη να κερδίσει με αυτοδυναμία.
Ανεξαρτήτως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις ιδέες Κασιδιάρη η τροπολογία της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και θα καταπέσει.
Κανείς σοβαρός δικαστής – ακόμη και εάν είναι κυβερνητικά διορισμένος – δεν μπορεί να νομιμοποιήσει μια αντισυνταγματική διάταξη…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.