ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πέντε συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα

1 min read

Βόμβες μολότοφ, κροτίδες, πυρσοί, μάρμαρα και πέτρες ήταν τα βασικά «πολεμοφόδια» που χρησιμοποίησαν οι ταραξίες

Σε προσαγωγές 35 ατόμων προχώρησε η αστυνομία ακολουθώντας τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τις πέντε από αυτές να έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν κι άλλες.

Καμένα αυτοκίνητα και κάδους, αλλά και σπασμένες τζαμαρίες σε διάφορα καταστήματα άφησαν πίσω οι ταραξίες σε μια μεγάλη ακτίνα στο κέντρο της πόλης, αλλά ειδικότερα επί της Ίωνος Δραγούμη με Τσιμισκή, αλλά και στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. «Βοήθεια, βοήθεια καιγόμαστε. Καίγονται αυτοκίνητα», φώναζαν γεμάτοι απελπισία οι κάτοικοιβλέποντας τους δρόμους κάτω από τα σπίτια τους να έχουν μετατραπεί σε ένα μεγάλο πεδίο μάχης και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, χρησιμοποιούσαν ως «πολεμοφόδια» βόμβες μολότοφ, κροτίδες, πυρσούς, μάρμαρα, πέτρες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, για να επιτεθούν στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., που προσπαθούσαν μάταια να τους αντικρούσουν με χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων, δημιουργώντας μια πραγματικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

  • Δείτε πλάνα από τη ζημιές και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην συμπρωτεύουσα:

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέσα στον γενικότερο χαμό που επικράτησε στο κέντρο της πόλης λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χρειάστηκε να παραλάβει μια κοπέλα που έπαθε κρίση επιληψίας, τη στιγμή που επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ίωνος Δραγούμη.

Απαντώντας σε κλήση, και παρά τον αναβρασμό από τα επεισόδια, το ασθενοφόρο κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στο σημείο και να παραλάβει τη νεαρή γυναίκα, προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο Παπανικολάου για περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

  • Δείτε πλάνα από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, με στόχο τις προσαγωγές υπόπτων:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.