ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πέντε ασθενείς με γρίπη νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ

1 min read

Στο ΑΧΕΠΑ αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Η1Ν1, ενώ από τα 100 παιδιά που έσπευσαν στο Διαβαλκανικό τα 90 διαγνώστηκαν με τον ιό της γρίπης. Οι απουσίες των παιδιών από τους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης είναι έντονες, σε ποσοστά που αγγίζουν και το 60%, ενώ οι γιατροί συστήνουν εγρήγορση, καθώς η έξαρση θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ακόμη έναν μήνα, ενώ συμβουλεύουν ότι δεν είναι αργά τουλάχιστον τα άτομα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα.

Πρόσφατα ένας 38χρονος με επιβαρυμένη υγεία στην Κρήτη έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του ιού, αυξάνοντας το αριθμό των θανάτων από τον Η1Ν1 σε 7, την ώρα που στη Ρουμανία η έξαρση της γρίπης έχει προκαλέσει 54 θανάτους. Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί 65 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 64 με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ μόλις 9 από αυτά ήταν εμβολιασμένα και 6 κατέληξαν.

Πέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ
«Σε έξαρση είναι τα περιστατικά γρίπης καθώς μόλις τις τελευταίες 15 μέρες διαγνώστηκαν 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό Η1Ν1 στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ», ανέφερε στο Dailythess ο διευθυντής της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είπε ότι αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται 4 -5 επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης στο ΑΧΕΠΑ και ότι η έξαρση του ιού θα συνεχιστεί τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα. Ο ίδιος συστήνει σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα.

Ωστόσο, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», που χτες βρισκόταν σε εφημερία, η προσέλευση δεν ήταν αυξημένη και μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση από το νοσοκομείο, δεν παρουσιάστηκαν πολλά περιστατικά γρίπης. Στα επείγοντα του νοσοκομείου προσήλθαν 156 παιδιά από τα οποία παρέμειναν και εξετάστηκαν τα 106, ενώ όσον αφορά τους ενήλικες, συνολικά προσήλθαν 146 περιστατικά χωρίς όμως ιδιαίτερα ποσοστά με συμπτώματα γρίπης.

Όσον αφορά τα περιστατικά που φτάνουν στον «Άγιο Λουκά», δεν κρίνονται υψηλού συναγερμού, όπως είπε στο Dailythess ο διευθυντής του νοσοκομείου Δημοσθένης Κατσάρκας, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι ορισμένα περιστατικά νοσηλεύονται και υπάρχει μια μικρή έξαρση, η οποία πιθανώς σύντομα να εκτονωθεί.

Δημοσίευση στα Social Media