ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πεκίνο, Μόσχα και Άγκυρα αρνούνται ακόμη να αναγνωρίσουν τη νίκη Μπάιντεν

1 min read

Το Μεξικό δε βιάζεται, επιλέγοντας εξαιρετικά προσεκτικές κινήσεις.

Το Πεκίνο αρνείται ακόμη να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Τρίτης στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλες χώρες με κοινά χαρακτηριστικά στο ηγετικό τους επίπεδο, δηλαδή η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία, η Βραζιλία και βεβαίως η Τουρκία.

Σε επίσημη δήλωσή της η κινεζική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ δεν έχει κριθεί ακόμη, δείχνοντας προς τη δικαστική οδό που έχει επιλέξει ο Πρόεδρος Τραμπ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας σχολίασε ότι «το Πεκίνο παρατήρησε πως ο κ. Μπάιντεν διακήρυξε ότι είναι ο νικητής της εκλογής. Αυτό που εμείς μαθαίνουμε είναι ότι το αποτέλεσμα της εκλογής θα κριθεί σύμφωνα με τους αμερικανικούς νόμους και τις διαδικασίες.»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που πάντως έχει ανοικτό εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, έχει αρνηθεί να αποδεχθεί την ήττα του, κάνοντας λόγο για προσμέτρηση παράνομων ψήφων και υπόσχεται δικαστικό αγώνα για ανατροπή του αποτελέσματος. Ωστόσο οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες έχουν ήδη αναγνωρίσει την επικράτηση του κ. Μπάιντεν.

Εξαίρεση αποτελούν χώρες που επίσης έχουν αυταρχικά καθεστώτα, παρά την ποικίλη ποιότητα σχέσεων που έχουν με την κυβέρνηση Τραμπ.

Μεταξύ των χωρών που ακόμη αποφεύγουν να αναγνωρίσουν τη νίκη Μπάιντεν είναι και το Μεξικό, κάτι που όμως σχετίζεται με τις εξαιρετικά προσεκτικές κινήσεις που επιλέγει να κάνει ο νότιος γείτονας των Ηνωμένων Πολιτειών στην ευαίσθητη σχέση του με την Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από Bloomberg, AFP

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.