ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε βάρος του  Αλέξη Κούγια

1 min read

Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια. Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του πρόεδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου.

της Άννας Κανδύλη

Είχε προηγηθεί αναφορά σε βάρος του τον περασμένο Μάρτιο από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, με αφορμή τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της δίκης του Δημ. Λιγνάδη, τον οποίο υπερασπίστηκε ως συνήγορός του. Ο κ. Κούγιας παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Η αναφορά

Η αναφορά από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε κατατεθεί και προς τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Ανοικτή Επιστολή με θέμα «Απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Σημειώνεται ότι διενεργείται κι άλλος πειθαρχικός έλεγχος για δηλώσεις του κ. Κούγια σχετικά με την ίδια υπόθεση όπως και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, νομικού παραστάτη δύο εκ των καταγγελλόντων. Οι δυο δικηγόροι έχουν κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

Δημοσίευση στα Social Media