ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάτρα: Kαταγγελίες για νηπιαγωγείο που στεγάζεται σε… κατάστημα! (video)

1 min read

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το ίδρυμα που βρίσκεται στην οδό Παναχαϊκού, κάτω από τα Ψηλαλώνια, διαθέτει δύο μικρές αίθουσες, που με δυσκολία χωρούν τα 35 παιδιά που έχουν γραφτεί για να φοιτήσουν τη φετινή χρονιά, πόσο μάλλον για να κρατήσουν και αποστάσεις. Στο εν λόγω νηπιαγωγείο, όπου, μάλιστα λειτουργεί και τμήμα ολοήμερου, όπου φοιτούν 30 παιδιά, διδάσκουν τρεις εκπαιδευτικοί καθώς και μία εκπαιδευόμενη.

Οι συνθήκες υγιεινής, επίσης, είναι μηδαμινές, όπως περιγράφουν οι γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν δύο τουαλέτες εκ των οποίων, όμως, μόνο η μια λειτουργεί, ενώ οι αίθουσες διαθέτουν μόνο δυο μικρά παράθυρα προκειμένου να ανανεώνεται ο χώρος των παιδιών.

Προσωρινή λύση η μεταφορά των παιδιών σε κοντέινερ

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος επισημαίνει πως το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο 54ο Νηπιαγωγείο, τόνισε πως το θέμα είναι προς επίλυση με τη «μετακόμιση» σε κτήριο ιδρύματος της περιοχής και έως τότε η λύση που προτείνεται είναι η χρήση κοντέινερ.

Πάντως, το πόρισμα από την αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει περιέλθει εις γνώση των γονέων και αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα, από τη στιγμή που, όχι μόνον δε ελήφθησαν μέτρα, αλλά αυξήθηκε και ο αριθμός των παιδιών.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.