ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάτρα: Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στο λιμάνι το απόγευμα της Κυριακής!BINTEO

1 min read

Πάτρα: Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στο λιμάνι το απόγευμα της Κυριακής!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Νότιο λιμάνι της Πάτρας με τους μετανάστες

Στο αποκαλυπτικό βίντεο και τις φωτο του tempo24.gr, καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο αυτό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Πολυπληθής ομάδα μεταναστών έχει εισβάλλει στη λιμενική ζώνη και αδιαφορώντας για την παρουσία λιμενικών δυνάμεων, προσεγγίζει τις σταθμευμένες νταλίκες με σκοπό να μπουν σε αυτές για να ταξιδέψουν παράνομα στην Ιταλία.

Ανενόχλητοι δεκάδες μετανάστες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από φορτηγά και νταλίκες που περιμένουν να ελεγχθούν πριν επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία. Οι οδηγοί κατεβαίνουν από τα οχήματα τους και προσπαθούν να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν “τρυπώσει” στο εσωτερικό.

Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές…και αναρωτιέται κάποιος εύλογα που είναι τα μέτρα ασφαλείας που είχε προαναγγείλει στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος μάλιστα μετά από έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών είχε χαρακτηρίσει το θέμα ως “διαχειρίσιμο”.

O κ. Τζανετάκος μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2018, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την διασφάλιση της ομαλούς διακίνησης επιβατών και αγαθών από το λιμάνι της Πάτρας και την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή με σκοπό να ταξιδεψουν παράνομα, σε κάποια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, μέσ ω των λιμανιών της Ιταλίας..

Σε ερώτηση του tempo24.gr, εάν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου προβλέπεται ενίσχυση των εμπλεκόμενων αρχών, ο κ. Φιλιππάκος δήλωσε, πως θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και σε τεχνικά μέσα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.