ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πατέρας 6χρονου Ράινερ: «Να μην γίνει η Ελλάδα καταφύγιο για εγκληματίες απαγωγείς παιδιών»

1 min read

Τις δικές του απαντήσεις σε όσα έχουν συμβεί επιχείρησε να δώσει ο πατέρας του μικρού Ράινερ με ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει, αν το δικαστικό σύστημα της χώρας είχε δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του τα πράγματα δε θα είχαν φτάσει σ αυτό το σημείο και δε θα είχε χρειαστεί το παιδί να φύγει με τέτοιο τρόπο από το σπίτι του.

«Είμαι απογοητευμένος για το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Η Σύμβαση της Χάγης του 1980 διασφαλίζει την “ταχεία επιστροφή” των απαχθέντων παιδιών στην πατρίδα τους. Το νομικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα δεν είναι προς το συμφέρον οποιονδήποτε απαχθέντων παιδιών», αναφέρει και προσθέτει: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του αγοριού μου, που απήχθη το 2020 και να το φέρω στο σπίτι μας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει για την αρχή της επιστροφής η Σύμβαση της Χάγης. Όταν τα ελληνικά δικαστήρια δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του παιδιού μετά από παράνομη απαγωγή, αναγκάστηκα να ενεργήσω με τις εξουσίες που μου έδωσε η πλήρης γονική μέριμνα και η πλήρης επιμέλεια που έχω κερδίσει με απόφαση Νορβηγικού δικαστηρίου».

«Ελπίζω ότι καμία άλλη μητέρα, πατέρας ή παιδί δε θα βιώσει την ίδια δοκιμασία που βίωσε το αγόρι μου. Τον απομάκρυναν ξαφνικά από τον κύριο κηδεμόνα του, τα ξαδέρφια, την οικογένεια και τους φίλους του στο νηπιαγωγείο, τον Ιούλιο του 2020 και του στέρησαν τα νόμιμα δικαιώματά του για σχεδόν δύο χρόνια», λέει ακόμα και προσθέτει: «Ελπίζω ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα – το υπουργείο και οι αξιότιμοι δικαστές- θα πάρουν ένα μάθημα από την υπόθεση, θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα όσα προβλέπει η Χάγη και θα επιταχύνουν τις επιστροφές των παιδιών σε μελλοντικά παρόμοια ζητήματα. Γνωρίζω ότι τα ζητήματα επιστροφής για παιδιά αντιμετωπίζονται εντός εβδομάδων στη Νορβηγία. Προτρέπω τον αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης στην Ελλάδα να εξετάσει τη Σύμβαση της Χάγης του 1980, να αντιμετωπίσει την αρχή της «ταχείας επιστροφής» στο δικαστικό σύστημα, για να αποφύγει η όμορφη χώρα της Ελλάδας να γίνει ελεύθερο καταφύγιο για εγκληματίες απαγωγείς παιδιών».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.