ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρολίγον «θερμό επεισόδιο» στην Αραβική Θάλασσα με πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας

1 min read

Ρωσικό πολεμικό πλοίο φέρεται να πλησίασε απειλητικά αμερικανικό πλοίο την ώρα που επιχειρούσε στην βόρεια Αραβική θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN, το πλοίο αγνόησε τις ειδοποιήσεις του αμερικανικού πολεμικού με κίνδυνο να προκληθεί σύγκρουση.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο από μια σειρά «θερμά επεισόδια» ανάμεσα στον αμερικανικό και τον ρωσικό στρατό, το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν στο CNN ως ριψοκίνδυνο και προκλητικό και έρχεται επτά μήνες αφότου ένα παρόμοιο σκηνικό διαδραματίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όταν και το αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Δυο αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν πως το ρωσικό πλοίο έφτασε σε απόσταση 180 ποδιών (σ.σ. στα 54 μέτρα) από το αμερικανικό πλοίο, ενώ οι δυο “γέφυρες” ήταν σε επικοινωνία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο ανάμεσα σε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Πριν από σχεδόν επτά μήνες, τον Ιούνιο, στον Ειρηνικό, αμερικανικά και ρωσικά πολεμικά πλοία έφτασαν τόσο κοντά σε σύγκρουση, που το αμερικανικό αναγκάστηκε να κάνει μανούβρα για να την αποφύγει!

Πηγή: CNN

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.