ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρέμβαση Βερολίνου για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: «Δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων»

1 min read

Η ελληνογαλλική συμφωνία «περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητα (των δυο χωρών) ως κρατών – μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Ηελληνογαλλική συμφωνία «περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητα (των δυο χωρών) ως κρατών – μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε γνώση της συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας για τη δημιουργία στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας στην πολιτική ασφάλειας και άμυνας.

»Πρόκειται για μια διμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας η οποία περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητά τους ως κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και η Γαλλία ενημέρωσαν την Eπιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων για την υπογραφή της εταιρικής σχέσης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε ότι η ελληνογαλλική συμφωνία «θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω συμβολή στην ευρωπαϊκή άμυνα και την ευρωατλαντική ασφάλεια».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.