ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρέμβαση Κίσινγκερ: Πώς θα αποφευχθεί ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος

1 min read

Ο Χένρι Κίσινγκερ σε άρθρο του εξηγεί τον τρόπο που θα μπορούσε Ουκρανία να διαπραγματευτεί την ειρήνη με την Ρωσία.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, σε άρθρο του αναφέρει τον τρόπο αποφυγής ενός ακόμη πολέμου. Σε άρθρο με τίτλο «Πώς να αποφευχθεί ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος» επέστρεψε ο 99χρονος βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ, σχολιάζοντας τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «πλησιάζει ο χρόνος για να οικοδομήσουμε πάνω στις στρατηγικές αλλαγές που έχουν ήδη επιτευχθεί και να τις ενσωματώσουμε σε μια νέα δομή προς την επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγμάτευσης».

«Τα όνειρα για διάλυση της Ρωσίας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος»

Παράλληλα, σημείωσε την αναγκαιότητα να μειωθεί ο κίνδυνος ακόμη ενός καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου, τονίζοντας, όμως, δε, ότι «τα όνειρα για διάλυση της Ρωσίας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τους προέδρους Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλντ Φορντ, δήλωσε, επίσης ότι τον Μάιο είχε προτείνει κατάπαυση πυρός, βάσει της οποίας η Ρωσία θα υποχωρούσε στις γραμμές του μετώπου πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, με την Κριμαία να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο Κίσινγκερ, φέρεται να είχε συναντήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τον Βλαντίμιρ Πούτιν από τότε που ο τελευταίος ανήλθε στο προεδρικό αξίωμα. Δεδομένης, άλλωστε, της προηγούμενης θέσης του, ο Κίσινγκερ, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές ενδεχομένως να συνιστούσε πρόσωπο «κλειδί» για μια πιθανή διαβούλευση.

«Η Ουκρανία δεν θα πρέπει να εκχωρήσει εδάφη στην Ρωσία»

Ο κ. Κίσιντζερ δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι δεν θα πρέπει να καν να τεθεί στο τραπέζι ζήτημα παραχώρησης εδαφών και παρότρυνε τη Δύση να είναι σαφής για το τι θα τεθεί σε συζήτηση και τι όχι στις μελλοντικές συνομιλίες.

Διαβάστε επίσης: Κίσινγκερ: Πώς δικαιολόγησε τις δηλώσεις του για την Ουκρανία στο Νταβός
Τα πάντα θα πρέπει να αποφασιστούν από κοινού με τον λαό της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο άλλοτε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, την ημέρα που ο πόλεμος έκλεισε τον πέμπτο του μήνα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.