ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φονική έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες

1 min read

Άμεση διερεύνηση ευθυνών για την τραγωδία με τον 11χρονο, ζητά ο εισαγγελέας Σερρών .

Ο εισαγγελέας ζητά συγκεκριμένα να διερευνηθούν οι ευθύνες για την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες που έγινε αιτία να χάσει τη ζωή του ο μαθητής και να τραυματιστούν άλλα δύο παιδιά.

Ο μαθητής της Στ’ τάξης βρήκε τραγικό θάνατο στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών όταν στις 14.10 το μεσημέρι εξερράγη το λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο άλλοι μαθητές ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Τη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο άτυχος μαθητής και οι δυο συμμαθητές του, μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου, βρίσκονταν στην αυλή καθώς παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο. Με την έκρηξη του λεβητοστασίου, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, η πόρτα εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον έναν και ελαφρά τους άλλους δυο. ‘Αγνωστη παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Το παιδί ήταν νεκρό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο»

Το Νοσοκομείο Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους τραυματισμούς των δύο παιδιών σε σχολείο, στο τραγικό συμβάν κατά το οποίο ένας μαθητής έχασε τη ζωή του.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Σερρών περιγράφεται ότι ο τραυματισμός των δύο μαθητών δεν είναι σοβαρός, ενώ εκφράζονται τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο. Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

Η μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό, αιτία της φονικής έκρηξης

Συντετριμμένος ο δήμαρχος Σερρών, Αλεξάνδρος Χρυσάφης από την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που μετά από έκρηξη έχασε τη ζωή του ένας μαθητής της έκτης τάξης ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο 6,5 και 11 ετών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσάφης δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση του περιστατικού. «Ότι και να γίνει θα βρούμε τους υπευθύνους της τραγωδίας», ξεκαθάρισε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.