ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρέμβαση αντιεισαγγελίας Αρείου Πάγου κατά των γονέων που διεκδικούν τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών τους

1 min read

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι αντιδράσεις γονέων, που ζητούσαν εφαρμογή των συνταγματικών τους δικαιωμάτων στα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας ακόμα και μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών αναφορικά με τα μέτρα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη για τον COVID-19.

Ειδικότερα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα: “Εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει”.

Μάλιστα, ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Να σημειώσουμε ότι με αυτή την παρέμβαση η αντιεισαγγελία του Αρείου Πάγου παίρνει θέση και ουσιαστικά κατατάσσει αυτούς τους γονείς σε “ειδική κατηγορία πολιτών” που δεν έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.