ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ΔΕΗ

1 min read

Προκαταρκτική έρευνα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ξεκινά με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. 

Της Άννας Κανδύλη

Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως χειραγώγηση της μετοχής και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

Την παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού προκάλεσαν σχετικά δημοσιεύματα ενώ στην δικογραφία που άνοιξε θα συσχετιστεί και η αναφορά των 6 δικηγόρων της Αθήνας που κατατέθηκε αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Με την εν λόγω αναφορά που στηρίζεται επίσης σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το επίμαχο θέμα, ζητείται   να ερευνηθεί   αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως  της χειραγώγηση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος. 

Τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.