ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ! Ανησυχία για «ατύχημα» ανάμεσα σε Ελλάδα και Tουρκία

Newskamatero

Την ανησυχία του για ένα «ατύχημα» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία εξέφρασε-για άλλη μια φορά- ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Αμερικανός διπλωμάτης επισήμανε ότι μια «ακούσια αντιπαράθεση», όπως την χαρακτήρισε, είναι το χειρότερο σενάριο αυτήν τη στιγμή.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, εξακολουθεί να υπάρχει διάλογος και συνεχείς επαφές ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, καθώς οι ΗΠΑ επιθυμούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ, λέγοντας καθαρά πως κάτι τέτοιο είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας. «Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους λόγους να θέλει να δει την Τουρκία να παραμένει σταθερό μέλος του ΝΑΤΟ».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Η κατάθεση του 25χρονου ανθυπολοχαγού Άγγελου Μιτρετώδη: «Ετσι μας αιχμαλώτισαν οι Τούρκοι κομάντο»

Οι καταθέσεις των δύο στρατιωτικών για τις συνθήκες που συνελήφθησαν από τους Τούρκους κομμάντο της ειδικής μονάδας «Αετοί των Συνόρων», που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού Στρατού, είναι και ενδεικτικές του τρόπου μη αντίδρασής τους:  «Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Εβρο το απόγευμα […]