ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραβίαση μέτρων για κορωνοϊό: 190 δικογραφίες στο αυτόφωρο στην Αθήνα

1 min read

Δεκάδες πολίτες έχουν συλληφθεί από τις αρχές και αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος

Αντιμέτωποι με πολίτες οι οποίοι δεν εννοούν να συμμορφωθούν με τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία για την πρόληψη της πανδημίας του κορωνοϊού, έρχονται καθημερινά δικαστές και εισαγγελείς που δικάζουν τέτοιες υποθέσεις στα αυτόφωρα δικαστήρια της Αθήνας. Δεκάδες πολίτες έχουν συλληφθεί από τις αρχές και αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα, από τις 12 Μαρτίου μέχρι και χθες Πέμπτη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα αρμόδια αυτόφωρα δικαστήρια της Αθήνας είχαν παραπεμφθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας περί τις 190 υποθέσεις. Στο σύνολό τους οι δικογραφίες αυτές, σχετίζονται με παραβιάσεις του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε παραβίαση μέτρων για τη πρόληψη ασθενειών.

Ωστόσο, οι δικογραφίες αυτές δεν είναι οι μόνες που εκκρεμούν μέχρι αυτή τη στιγμή στη Δικαιοσύνη. Και αυτό καθώς, υπάρχουν και άλλες παρεμφερείς υποθέσεις, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έχουν ορίσει ρητή δικάσιμο.

Πάντως, όλες οι παραπάνω υποθέσεις αφορούν σε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος, τα οποία για να στοιχειοθετηθούν, θα πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, κάποιος να έχει αποδεδειγμένα να έχει νοσήσει και εν γνώσει του να έχει διακινδυνέψει να μεταδώσει τον ιό σε άλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας, είχαν προκαλέσει την περασμένη εβδομάδα την εκ νέου παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας με εγκύκλιό του ζήτησε από τους κατά τόπους εισαγγελείς να μεριμνούν και να σχηματίζουν δικογραφίες τόσο για την παραβίαση του άρθρου 285 (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) του Ποινικού Κώδικα, όσο και για άλλα αδικήματα, όπως είναι της τοκογλυφίας, της εκβίασης, των εγκλημάτων κατά συγκοινωνιών κ.λπ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.