ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παράταση του lockdown – Αυτές είναι οι νέες περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»Δείτε μέχρι πότε

1 min read

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνει για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας μαζί την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Νέα παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ ανακοίνωσε και τις νέες περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως «στο βαθύ κόκκινο» παραμένουν  Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος».

Από αύριο το πρωί στις 06:00 στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν η Κοζάνη, η Πέλλα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς και η Βέροια.

Δείτε live

Τον λόγο στην ενημέρωση πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για εικόνα σταθεροποίησης πρώτη φορά σήμερα, μετά από επτά εβδομάδες. Ιδιαίτερα στάθηκε στον δείκτη θετικότητας, ο οποίος μετά από αρκετό διάστημα σταθεροποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα στο 6%, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

«Στη χθεσινή εφημερία είδαμε μια μείωση των εισαγωγών», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου για τη χθεσινή μέρα στο Αττική, χαρακτηρίζοντας το στοιχείο αυτό ως ένα «δειλό δείγμα αισιοδοξίας». «Επτά στους δέκα νοσηλευόμενους είναι ηλικίας άνω των 55 ετών», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην Κεντρική Μακεδονία είναι υψηλό με 3.000 ενεργά κρούσματα, επεσήμανε η κ. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιεστούν τα νοσοκομεία στη συμπρωτεύουσα.

«Στην Επιτροπή επεξεργαζόμαστε το άνοιγμα της επόμενης ημέρας. Περιμένουμε τη μείωση των κρουσμάτων και των νέων ασθενών. Η βασική στρατηγική είναι όχι μόνο να εξασφαλιστεί το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, αλλά και η αποφυγή ενός ακόμα κλεισίματος. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η χρήση σε ανοιχτούς χώρους. Συζητείται η χρήση διπλής ενισχυσμένης μάσκας σε χώρους υψηλού κινδύνου. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας τα ατομικά τεστ. Με τη διενέργεια ατομικού τεστ από τους πολίτες, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τους ασυμπτωματικούς και την ιχνηλάτιση των επαφών τους έγκαιρα. Το αρνητικό τεστ θα πρέπει να διαπιστώνεται και με ένα μοριακό τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων κατέγραψε μικρή αύξηση ενώ συνεχίστηκε η επιβάρυνση στο ΕΣΥ, με ρυθμό 10%, είπε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος επεσήμανε πως η αύξηση των θανάτων δεν έχει φτάσει στα επίπεδα του δεύτερου κύματος. Θετική αναφορά έκανε και στην αύξηση των εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Ο ίδιος τόνισε πως στην Αττική επιβαρύνθηκαν τα ενεργά κρούσματα κατά 20%.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.